Broj 264
Početna > Zanimljivosti > U susret proleću

Saveti šminkera

U susret proleću

Iako smo tek zakoračili u prve prolećne dane, modni stručnjaci su nas već odavno preplavili prolećnim predlozima. Stoga ću se potruditi da vam iz broja u broj predstavim one koji će biti dominantni. Jedan od aktuelnih mejk ap trendova za proleće-leto 2012. koji se mogao videti na revijama Luj Viton, Mark Džejobs, Viktor & Rolf jeste tzv. dolly look (lutkast izgled). Glavni akcenat je na očima, tj. veštačkim trepavicama, pa ovaj izgled nije za svakodnevno nošenje ali svakako može biti idealan za neke posebne prilike u kojima ćete sigurno privući pažnju.

1. Najpre ćemo naneti ten koji bi u ovom slučaju trebalo da bude svetao i svež, želeći da postignemo tzv. porculanski ten. Koristite lagane podloge, nanoseći ih u što tanjem sloju kako bi lice izgledalo prozračno. Ostale nedostatke prekrijte korektorom a zatim preko svega lagano pređite transparentnim puderom. Zatim nanesite rumenilo koje treba da je blago i diskretno, imitirajući vaše prirodno rumenilo.

2. Prirodno naglašene punije obrve su apsolutni trend već nekoliko sezona. Ujedno, takve obrve su idealne za ovaj tip šminkanja. Ali ukoliko vas priroda time nije obdarila, možete ih dodatno naglasiti olovkom za obrve ili senkom u vašoj prirodnoj boji obrva.

3. Pre nego što zalepimo trepavice, na gornji kapak ćemo naneti svetlu senku kao osnovu i izvući crni ajlajner da bismo još više naglasili oči. Uvek birajte trepavice od prirodne dlake jer su mnogo lakše za nanošenje, a i deluju prirodnije. Sve što vam je potrebno da biste ih uspešno zalepili jesu lepak i pinceta. Pincetom uhvatite trepavice i nanesite lepak uz samu ivicu, malo sačekajte a zatim ih uz pomoć pincete prislonite uz sam koren trepavica. S obzirom na to da je glavni akcenat na trepavicama, možete izabrati i neke smelije varijante, predimenzionirane, u bojama, sa cirkonima... koje su danas dostupne na našem tržištu.

4. Ceo ovaj izgled lutkaste lepotice upotpuniće sjajne usne, u bledorozikastoj boji. Karmin zamenite sjajem, koji će vaše usne učiniti punijim i poželjnim. Sjajevi su praktični za nanošenje jer ne zahtevaju određenu preciznost, a uz to i prelepo mirišu.

U susret proleću zablistajte najlepšim sjajem, neka vas lepi dani inspirišu da se malo poigrate...

 

Model Sanja Borzanović
Foto www. red-bed. com