Broj 264
Početna > Zanimljivosti > Kako se neguje Jelena Bačić Alimpić

Kako se neguje Jelena Bačić Alimpić

Šta je, po vašem mišljenju, najvažnije za dobar izgled?
Da je žena srećna i zadovoljna. Ako niste ispunjeni iznutra, to će se ogledati i na vašem licu. Mislim da je važno pronaći unutrašnju ravnotežu, a to će se onda odraziti i na izgled.

Koji su jutarnji i večernji rituali kojih se svakodnevno pridržavate?

Svakoga jutra se umivam hladnom vodom, a potom na lice nanosim kremu koju za moju kožu pravi dr Jana Botisau. Ukoliko se šminkam, što veoma retko privatno činim, uveče najpre dobro očistim lice i nanesem noćnu kremu. Dobar san je takođe veoma važan. Što se nege tela tiče, pored svakodnevne higijene, jednom dnevno uradim piling tela preparatima firme Cuccio, a koristim i njihov buter za telo.

Cenite li domaće preparate za negu, one što su ih naše bake spremale u kuhinji?

U ovim godinama to ne pomaže! Svakako da sam pristalica svega što dolazi iz prirode, pa i iz bakine kuhinje i mislim da je to vrlo blagotvorno kada ste mladi.

Kakav je vaš stav o estetskoj hirurgiji i botoksu?
Nisam pristalica estetske hirurgije, osim ako nije neophodna. Pravilnom negom, s kojom svakako treba početi na vreme, dugo možemo da zadržimo mladalački izgled ili barem izgled negovane žene, što je po meni sasvim dovoljno. Što se tiče botoksa, ako se koristi u malim dozama i ne narušava prirodnu mimiku, nemam ništa protiv.

Imate sjajnu liniju, na koji način je održavate, vežbate li?
Da, vežbam tri puta nedeljno stot pilates. Otkad sam otkrila ovaj revolucionarni metod vežbanja, mnogo se bolje osećam. Vežba se na posebnim spravama koje vaše mišiće pokreću po „sistemu opruge", i to one najdublje, i veoma je važno što morate da dišete u skladu s pokretima koje izvodite. Takođe, velika pažnja se poklanja posturi kičme i kompletnom skeletu.

Imate li dobar savet o nezi koji svaka žena može da poštuje?

Moj iskren savet je da svaka žena zavoli najpre sebe. Da sam ja to učinila ranije, verovatno bih mlađe izgledala. Bez šale, važno je da sve mi pronađemo vremena za sebe i sitna zadovoljstva, i verujem da će se to odraziti i na naš izgled.

Pripremila Suzana Obradović