Broj 262
Početna > Zanimljivosti > Minuti vrele strasti

Koliko traje dobar seks

Minuti vrele strasti

Istraživanja pokazuju da su intimni odnosi do dva minuta prekratki, od tri do sedam minuta prihvatljivi, a od sedam do 13 minuta poželjni

Mnogi parovi žude za savršenim seksualnim životom, ali još uvek ne mogu da se dogovore koliko bi ljubavni čin u proseku trebalo da traje kako bi bio idealan. Dužina trajanja seksa ne garantuje kvalitet, zato seksolozi savetuju izbacivanje satova i štoperica iz spavaće sobe.

Njoj je važna predigra
Pošto se lakše uzbude, muškarcima je predigra manje važna. Za razliku od njih, žene moraju da budu potpuno opuštene i uzbuđene pa im je u proseku potrebna 10 puta duža predigra. Da bi bile skroz uzbuđene i spremne za intimni odnos, pripadnicama nežnijeg pola potrebna je predigra od dvadesetak minuta. Prema tome, momci, potrudite se malo oko svoje lepše polovine!

„Eksplozija” u minutu
Ako patite od prebrze ejakulacije (seks traje kraće od dva minuta), upotrebite neke od trikova kako biste poboljšali tehniku u ljubavnim odajama. Na primer, češće menjajte poze i birajte sporiji tempo, jer ćete tako postići bolje „prolazno vreme".

Hoćeš li skoro?

Odloženi orgazam, odnosno nemogućnost ejakulacije jedan je od razloga zbog kog seks kod nekih ljudi traje duže. U slučajevima kada se muškarac iz petnih žila trudi da seks što duže traje kako bi fascinirao partnerku svojom „ljubavnom energijom”, stvari mogu da se iskomplikuju. Ona će brzo „pregoreti” od uzbuđenja, orgazam će izostati, a seksi gimnastika postaće mučna. Kvalitet seksa ne može da se meri dužinom njegovog trajanja, već intenzitetom doživljaja. Dug seks može da predstavlja odraz rutine, gde razum učestvuje u velikoj meri, kvareći svojim prisustvom čitav doživljaj, ističu stručnjaci.

D. R.