Broj 261
Početna > Putovanja > Grčka ponovo hit

Turistička ponuda za leto 2012.

Grčka ponovo hit

Ranom rezervacijom, koja zavisi od odredišta i hotela, do kraja marta možete da ostvarite popust i do 50 odsto na ukupnu cenu aranžmana

Kako je već uveliko počela prodaja aranžmana za leto 2012, u turističkim agencijama kažu da najveće interesovanje vlada za najjeftinije aranžmane u predsezoni.
U ponudi se našao veliki broj aranžmana, a prema oceni turističkih operatora, najviše je prodatih aranžmana za Tursku i Grčku. Najpopularniji je Halkidiki, gde se može letovati po ceni od 280 evra.

Pogodnosti ranog bukinga
U first minute ponudi pojedine turističke agencije nude odmor na Zakintosu od 10. juna sa avionskim prevozom za 199 evra, Rodos 11. juna sa avionskim prevozom 299 evra, i Krit u istom terminu, 259 evra.
Ukoliko iskoristite pogodnosti ranog bukinga, možete letovati po nižim cenama od 10 do 40 posto. Tako, letovanje na severu Grčke košta 90 evra, odmor na Zakintosu sa avio-kartom 190 evra, a deset dana na Majorki sa uračunatim avio-prevozom 420 evra. Jeftin odmor može se naći i na Crnogorskom primorju, jer hoteli u Budvi nude polupansion za 36 evra po danu. Najveća novina je dolazak najvećeg evropskog turoperatora TUI na srpsko tržište.
Popust se odnosi isključivo na osnovnu cenu aranžmana i ne važi za prodaju kroz subagentsku mrežu, prodaju putem čekova ili odloženo na rate.

Niske cene za Tunis
- Najveće interesovanje je za Grčku, i ove godine predstavljamo posebno Rodos i Krit, ali i Halkidiki. Cene su već od 99 evra za prve polaske, koji su već rasprodati. Tunis je takođe godinama omiljen našim turistima, pa se ove godine očekuje i njen oporavak. Tunis je aktuelan tokom cele sezone zbog niskih cena i kvalitetne ponude, a najniža cena sa avio-prevozom je od 199 evra - kaže Slobodan Mićić iz Kon Tiki travela.

Od Alanje do Ade Bojane
Veliko je interesovanje naših turista za Alanju, Skijatos, ostrva Rab i Pag i Adu Bojanu, jer su ova mesta poznata po bogatoj turističkoj ponudi i dobrom noćnom životu.

Alanja
Oni koji se odluče da letuju u Turskoj mogu uplatiti 10 dana u Alanji, što će ih s avionskim prevozom koštati 370 evra.

Skijatos
Po ceni od 119 evra može se letovati na Skijatosu od 22. maja do 1. juna i od 1. do 11. juna. U tu cenu je uračunato 10 noćenja, jedino se plaća trajekt, 45 evra po osobi, koji dovozi turiste do samog Skijatosa. Cena aranžmana se umanjuje za 50 evra ako se odlučite za svoj prevoz - kažu u beogradskim agencijama.

Za jugonostalgičare
Ostrva u hrvatskom delu Jadrana Rab i Pag sve su popularnija, naročito među našim mlađim turistima. Žurke i odlične plaže najpre preporučuju ove destinacije, ali i cena. Aranžman sa sedam noćenja na Pagu košta 119, a na Rabu 187 evra.

Odmor na Adi Bojani
Ada Bojana, zbog prirode, brojnih kampova i prelepih sojenica, biće popularna i ovog leta. Cene smeštaja za 10 dana s doručkom i večerom (švedski sto) su od 325 evra, u sezoni 349 evra.

Odmor u Srbiji
Za ljubitelje aktivnog odmora u Srbiji zanimljiva je ponuda „GO regate" za spust Drinom po ceni od 49 evra za smeštaj s doručkom. Za naše turiste koji se odluče da odmor provedu u Srbiji, preporuka za ovo leto su vojvođanski salaši, obilasci zapadne Srbije, vožnja Šarganom, Pešterska visoravan, neistražena istočna Srbija, Gamzigradska banja i, naravno, seoski turizam.
Specijalne popuste za rane rezervacije nude i naši hotelijeri na Zlatiboru, u hotelu „Mona" 25%, „Olimp" 20% za uplate do kraja marta, „Braća Sekulić" do kraja aprila. U konačištu TOZ 10% za sve rezervacije do kraja marta na pet i više dana.

Otvaranje Kraljevskog dvora

Dvorski kompleks biće otvoren za sve zainteresovane goste iz zemlje i
inostranstva koji žele da se upoznaju sa istorijskim i kulturnim
nasleđem od 1. aprila do 31. oktobra 2012.
U saradnji s Turističkom organizacijom Beograda i Turističkom
organizacijom Srbije, i po odobrenju Njegovog kraljevskog visočanstva
prestolonaslednika Aleksandra II, posetioci će imati prilike da obiđu
Kraljevski dvor, Beli dvor i Dvorsku kapelu posvećenu Svetom Andreju
Prvozvanom.

 

Žaklina Milenković