Broj 260
Početna > Zanimljivosti > Uskladite šminku sa obrvama

Nose se deblje obrve

Uskladite šminku sa obrvama

Među aktuelnim trendovima šminkeri poseban akcenat stavljaju na prirodne i deblje obrve oblikovane u retro stilu. Ipak, da biste ih istakli na pravi način, važno je kakav stil šminkanja ćete primeniti.
- Za početak, važno je znati da ako imate svetle obrve, nikako ne smete da ih potamnjujete tamnom olovkom ili senkom, izaberite boju dve nijanse tamniju od vaših obrva.
- Uz ovakav oblik obrva izbegavajte ajlajner. Najbolji izbor je senčenje očiju u stilu zadimljenog pogleda, neka prevladaju ženstvene i nežne nijanse. Umesto ajlajnera možete na spoljnim uglovima koristiti krejon, koji naknadno osenčite prstima.
- Ako vam stoje ljubičaste nijanse, poigrajte se sa njima jer ih i šminkeri predlažu uz deblje obrve. A umesto crnog možete da isprobate i ljubičasti krejon koji savršeno stoji svakoj boji očiju.
- Hladne i jače senke, poput sive, treba da omekšate toplim nijansama zemlje, roze i narandžastim tonovima.
- Za nežniji izgled obrva produžite trepavice tako što ćete naneti više slojeva maskare ili staviti veštačke trepavice koje će celokupan izgled učiniti još ženstvenijim.
- S obzirom na to da su oči diskretnije našminkane, trebalo bi da naglasite usne. Prednost dajte jakim crvenim tonovima od koralnih do braonkastih i ljubičasto-crvenih nijansi.