Broj 260
Početna > Putovanja > Putovanje u budućnost

Dubai

Putovanje u budućnost

Sa tržnim centrima, užurbanim i bučnim bazarima, Dubai predstavlja pravu turističku oazu usred pustinje, nudeći objekte za sport i rekreaciju - od golfa, akva-parkova do pustinjskog safarija i krstarenja

Čovek obično ne može da vidi ono što može da zamisli, osim u Dubaiju, gde može da vidi i ono što ne može da zamisli. Posetiocu Dubai nudi fascinantnu mešavinu kontrasta - modernog grada i vanvremenske pustinje, istoka i zapada, starog i novog, drevnog i savremenog. Kombinuje udobnost i praktičnost zapadnog sveta s jedinstvenim šarmom i gostoljubivošću Arabije. Dok se većina priprema za budućnost, Dubai u budućnosti živi, razvijajući turizam neslućenom brzinom.

Raj za kupce
Dubai Creek i vizuelno, ali i kao komercijalno žarište grada, ukazuje na to da je ovaj grad izgrađen na trgovini. Dubai je raj za kupce i bez obzira na ukus, sigurno ćete ovde pronaći nešto po vašoj meri.
Meka za prave kupoholičare su svakako i tradicionalni sukovi duž obe strane Creeka a posebno su čuveni suk začina i suk zlata na Deiri gde se nalazi skoro 250 prodavnica ovog plemenitog metala. Preporuka je ove sukove posetiti u večernjim satima pošto rade dvokratno a i veći je doživljaj videti ih pod noćnim osvetljenjem.

Skijanje u pustinji

Od drevnih sukova do luksuznih tržnih centara, posetioci mogu da računaju na celodnevnu zabavu s obzirom na to da se u Dubaiju nalazi više od 70 tržnih centara, uključujući i sedmi po veličini na celom svetu Dubai Mall u kojem možete da se klizate a u Mall of the Emirates i da oprobate skijaško umeće.

Čuda arhitekture
Ono što ovaj grad čini gradom 21. veka jesu i moderna arhitektonska čuda, bogata kolekcija objekata različitih arhitektonskih stilova, počev od tradicionalno arapskih preko modernih evropskih do mediteranskih i orijentalnih. Ostavlja bez daha posmatrače izgradnjom Burdž al Araba, dva kompleksa ostrva u obliku palme i mape sveta u Persijskom zalivu... Kulminaciju doživljava 4. januara 2010. kada Dubai dobija posebno mesto na mapi turističkih destinacija sa nečim stvarno senzacionalnim. Svojim posetiocima daje mogućnost da posete najvišu zgradu na svetu visoku 828 metara. Otvaranjem Burdž Kalife Dubai stiče internacionalnu prepoznatljivost jedinstvenu u svetu.

Cena aranžmana
Dubai, direktan let, polasci tokom cele godine, od 599 evra

Kon Tiki preporučuje
Turska, first minute! Prvi put kod nas popusti do 320 evra. Pravi je trenutak da odaberete najbolji hotel.

 

Ž. M.