Broj 26
Početna > Intervju > VOLIM KADA MI KONTRIRAJU

Olja Crnogorac

VOLIM KADA MI KONTRIRAJU

Voditeljka i manekenka Olja Crnogorac TV karijeru je započela pre nekoliko godina radeći jutarnji program sa Ognjenom Amidžićem. Sada uređuje i vodi emisiju zabavnog karaktera „Ol inkluziv" u kojoj, osim intrigantnih priloga, skreće pažnju i svojim atraktivnim izgledom.

Na upravo završenom Filmskom festivalu u Kanu, gde je radila priloge za svoju emisiju, imala je pozivnice za najglamuroznije žurke, a na trci Formule 1 u Monte Karlu je sedela u VIP loži. Kako se pripremala za odlazak među svetski džet-set, koliko novca troši na garderobu i kako mora da izgleda muškarac da bi privukao njenu pažnju, Olja nam otkriva.

Definiši nam svoj stil odevanja?
Nedefinisan je. Zavisi od raspoloženja i doba dana. Ne volim ništa napadno i preterano jer ne želim da izgledam kao pokretna božićna jelka. Rekla bih da se oblačim kao 90 posto devojaka u gradu. Preko dana uglavnom nosim farmerke, patike i običnu majicu. Uveče se transformišem iz ružnog pačeta u labuda. Kada bi me neko pratio od 8 ujutro do 12 uveče, primetio bi da imam veliku sposobnost transformacije.
Da li spadaš u grupu devojaka koje nervozu leče kupovinom?
Nervozu lečim spavanjem, čajem, eventualno tabletom za smirenje, ali u određenim situacijama pomaže i šoping. Nisam opterećena šopingom, više volim da u ormanu imam par veoma dobrih cipela, nego one za jednu sezonu koje se odlepe pa ih baciš. Što se garderobe tiče, ne šetam stalno po radnjama. Kada idem u kupovinu, potrošim puno novca, ali onda sam mirna naredna četiri meseca.
Na šta najviše trošiš novac?
Na hranu, benzin i mobilni telefon.
Da li ti je važno da imaš dobar mobilni telefon?
To mi je jako važno. Ne volim standardne mobilne telefone, volim da prva u Srbiji imam najnoviji model, i zgranem se kada vidim da neko ima isti telefon kao ja. Nažalost, brzo ih razbijem jer mi ispadaju po nekoliko puta na dan. Jednom mi je čak telefon upao u WC šolju, zato što ga nosim u zadnjem džepu.
Misliš li da savremena devojka uvek mora da bude savršeno doterana?
Devojka mora da bude doterana samo kada prilika to zahteva.
Da li držiš dijete?
Ne držim dijete, pridržavam se određenog režima ishrane. Ne jedem hleb, testenine, šećer, uopšte hranu koja se pravi od brašna. Ne pijem slatko, gazirano i alkohol. Uverena sam da možete jesti koliko god hoćete u toku dana ako izbacite ove namirnice.
Kako se opuštaš?
Idem kod masera jednom mesečno. Volim da svaki dan odem u saunu, đakuzi i bazen.
Da li se trudiš da tokom cele godine imaš preplanuo ten?
Da, od toga patim. Ne volim bledunjave devojke, jer devojke koje imaju preplanuo ten deluju mnogo mršavije, ne vide im se sve bore i bubuljice na licu. To, naravno, ne znači da treba zanemariti kožu onog trenutka kada pocrnite. Naprotiv, treba svakodnevno voditi računa o koži.
Da li kupuješ skupoceni nakit?
Ne volim da kupujem nakit, volim da mi ga poklanjaju. Imam nekoliko Cartier ogrlica, prstenja, narukvicu. Nikada ne dajem basnoslovne sume novca za dizajnirani komad. Inače, više volim satove.
Koja je tvoja omiljena boja?
Bela, crna i u poslednje vreme mi se veoma sviđa satenskozelena boja jer jako lepo stoji uz taman ten.
Nekim ljudima je bitno kakve cipele ima njihov sagovornik. Da li je takav slučaj i sa tobom, šta prvo primetiš kod sagovornika?
Sve! Ruke, garderobu, kosu, kaiš... Rekla bih da sam jedan veliki senzor, i kao radar skeniram sve. Neuredan ili apa-drapa muškarac kod mene može da prođe samo kao sagovornik i ništa više.
Da li po tvom mišljenju muškarci u Srbiji prate svetske trendove?
Da, možda i previše. Nažalost, oni sve loše ukombinuju pa počinju da liče na italijanske gejeve, raskopčane, sa uskim pantalonama i ogromnim kaiševima. Kod nas se muškarci koji imaju deset do dvadeset kilograma viška ponašaju kao da su misteri Srbije. Mislim da moraju pre svega da se oblače u skladu sa svojim kilogramima.
Kako mora da izgleda muškarac koji bi privukao tvoju pažnju?
Ne mora da izgleda kao Bred Pit, ali je ipak poželjno da vodi računa o sebi. Sviđa mi se kada je muškarac obučen u „morskom fazonu”, kako se oblače na azurnoj obali. Pored vizuelnog identiteta, koji je u mom slučaju jako bitan, potrebno je da taj muškarac bude i šarmantan, da ima neku svoju priču koja bi mene osvojila, da bude potpuna suprotnost meni. Ne volim muškarce koji mi podilaze, volim kada mi muškarac lupi kontru, a takvih je, nažalost, vrlo malo.
Prija li ti kada se muškarci okreću na ulici za tobom?
Ne, veoma mi smeta.
Da li si kupila kupaći kostim za leto koje dolazi?
Imam ih puno od prošle godine. Za ovu sezonu sam kupila tigrasti žuti D&G kupaći kostim. Pre nekoliko dana sam na bazenu primetila da se potpuno providi i jako sam se razočarala.
Upravo si se vratila iz Kana, da li si pripremila toalete specijalno za taj odlazak?
Da, temeljno sam se pripremala. Moj stilista Miroslav mi je doneo četiri prelepe haljine koje izgledaju kao da vrede po 20-30.000 evra. Prošarane su Svarovski kristalima.
Da li koristiš usluge stiliste kada pripremaš svoju emisiju?
Stilista mi pomaže kada radim najave za emisiju, inače, uglavnom sama biram šta ću da obučem. Radim puno tokom nedelje, zato je glupo da zovem stilistu da mi kaže šta da obučem svaki put. Sama obučem ono što mi prvo padne pod ruku i ispostavi se da uvek napravim dobar izbor.

Autor: Suzana Stanarević