Broj 259
Početna > Lepi i zdravi > Prepoznajte energetske znakove

Šta je Pranic Healing

Prepoznajte energetske znakove

Pranic Healing je visokorazvijen sistem energetske medicine koji podstiče bolje fizičko, emocionalno i mentalno zdravlje

Poznavanjem energije u nama i oko nas možemo bolje da kontrolišemo naše telo i život, da živimo u harmoniji sa sobom, prirodom i ljudima oko nas. Energetsko lečenje ojačava, balansira i oslobađa od blokada životnu energiju, koja postoji u svakom živom čoveku. Pri tome se koriste prirodne vibracije svetlosne energije, vibracije boja, prirode, biljnog sveta ili kristala.

Kako nastaje bolest?
- Zdravlje se postiže kada je životna energija izbalansirana i cirkuliše slobodno. Kada je blokirana ili nebalansirana, izaziva poremećaj u fizičkom telu koji se na kraju ispoljava u vidu bolesti. Potrebno je ostvariti sklad između kvaliteta i kvantiteta energije, u davanju i primanju. U svrhu dobrog zdravlja trebalo bi da naučimo da prepoznamo energetske znakove u nama koji povećavaju nivo energije kao i one druge koji je smanjuju- kaže Silvija Sakser, doktor medicine, specijalista javnog zdravlja i tropske medicine, koja se već 15 godina bavi integrativnom i energetskom medicinom.

Lečenje energetskom medicinom

Pranic Healing je moderna energetska medicina, 5000 godina staro znanje koje je modernizovano i unapređeno tokom 40 godina naučnog eksperimentalnog rada.
Prana kao nevidljiva bioenergija ili vitalna energija čini telo živim i održava dobro zdravlje. U akupunkturi, Kinezi spominju tu suptilnu energiju kao či (ki) a na hebrejskom se naziva ruach ili Dah života.

Na terapiji

Terapeut koristi pranu (životnu silu) da bi uravnotežio, uskladio i promenio energetske procese u telu. Obavlja se bez fizičkog kontakta, radi se na energetskom polju čoveka koje se nalazi oko fizičkog tela. - Prvo se fizičko-energetsko telo očisti od starih, bolesnih energija pa se tek onda dodaje čista nova zdrava energija. Za razliku od svih drugih tehnika lečenja ova je jedinstvena jer je sve naučno dokazano i provereno tokom 40 godina razvoja. Postoje protokoli za svaku bolest, pojmu eterične higijene, zaštiti terapeuta i pacijenta od kontaminiranja bolesnom energijom koja se prenosi od pacijenta na terapeuta, prostor i predmete - objašnjava naša sagovornica.

Najvažnija preventiva
Bolest počinje prvo u energetskom telu, pa tek onda na fizičkom. Sve što se dešava u fizičkom telu deluje na energetsko telo i obrnuto. Zbog toga je moguće preventivno delovati koristeći Pranic Healing u dijagnostici i terapiji. Na početku se koriste sve tehnike dijagnostike i pregleda energije, zatim se radi na popravljanju energetskog stanja u smislu obnavljanja delova u kojima je poremećena energija.

Psihoterapija pranom
Prema poslednjim medicinskim istraživanjima, većina bolesti je
uzrokovana emocionalnim ili psihološkim problemima. Uzrok većine
današnjih oboljenja je na emocionalnom nivou, problemi vezani uz stres,
brige, napetost i anksioznost. Psihoterapija pranom je moćan način koji
možemo koristiti kako bi se pomoglo ljudima koji pate od depresije,
trauma, opsesivno-kompulsivnog poremećaja, zavisnosti ali i stresa,
ljutnje ili zabrinutosti.

Proizvodi koji povećavaju dobru energiju

Matični mleč za sve (osim osoba sa tumorima).
Organsko povrće (peršun, sva zelen, šargarepa, kupus, zelje, morske alge).
Koštunjavo voće (bademi, orasi, lešnici, kikiriki).
Voće (jabuka, kesten, mandarine).
Začini (tumerik, kari, šafran).

Proizvodi koji smanjuju dobru energiju  
- Meso, stvara jaku kiselost u krvi, posebno svinjsko i sve prerađevine.
- Izbegavati aditive, pesticide, toksine, zaslađivače, gazirana i energetska pića, šećer, belo brašno i so.

 

Žaklina Milenković