Broj 259
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Vitni Hjuston:

Pet stvari koje niste znali o Vitni Hjuston:

1. Posle više godina borbe sa alkoholom i drogom, pronađena je mrtva prošlog vikenda u kupatilu hotela na Beverli Hilsu. Policija u sobi nije pronašla ni drogu ni alkohol, ali jeste nekoliko bočica s lekovima, zbog čega mediji u SAD nagađaju da je u kadu ušla pod dejstvom lekova i da se u njoj udavila.
2. Vitni je najnagrađivanija ženska muzička zvezda, sa više od 400 priznanja, od čega šest Gremija, dve Emi nagrade i 30 Bilbordovih nagrada. Imala je 11 singlova na vrhu Bilbordove liste, a u karijeri je prodala više od 170 miliona ploča! S tom brojkom spada među najprodavanije izvođače u američkoj istoriji. Ušla je u „Ginisovu knjigu rekorda" kao najnagrađivanija pevačica u istoriji.
3. Pre nego što se proslavila kao pevačica uspešno se bavila manekenstvom. Bila je prva tamnoputa devojka koja se pojavila na naslovnoj strani tinejdž magazina Seventin. Slikala se i za naslovnice magazina Glamur, Kosmopoliten, glumila u TV reklamama... Osamdesetih i devedesetih godina držala je prva mesta na muzičkim top-listama.
4. Udala se 1992. za repera Bobija Brauna. Za vreme braka počinje priča o padu zvezde, kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Vitni počinje da koristi drogu i alkohol, a mnogi smatraju da je za to najodgovorniji upravo njen suprug. Par je bio poznat po burnom braku, kojem nisu nedostajale ni batine. Razveli su se 2007, a iz braka imaju ćerku Kristinu.
5. Poslednjih nekoliko godina pevačica je živela od stare slave, zbog problema koje je imala otkazivala je zakazane turneje, nije se pojavljivala u emisijama. Ipak, u svom poslednjem intervjuu je najavila da je spremna da se promeni jer je, kako je rekla, „zrelija i starija". „Najveće zlo sam ja sama. Ili sam svoj najbolji prijatelj ili najgori neprijatelj", rekla je.