Broj 258
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Robertu Patinsonu:

Pet stvari koje niste znali o Robertu Patinsonu:

1. Robert Tomas Patinson rođen je 13. maja 1986. u Londonu. Već sa 12 godina dobio je prvi angažman kao model, ali bio je maneken samo tri godine pošto su mu rekli da je previše muževan. U srednjoj školi je počeo da se zanima za glumu, a ubrzo je postao i član jedne pozorišne družine.
2. Nakon što mu se posrećilo da nastupi u dva filma o Hariju Poteru, odselio se od roditelja i počeo da obilazi audicije u potrazi za novim ulogama. U početku nije imao sreće i kad je već nameravao da digne ruke od glumačke karijere, angažovali su ga u nekoliko manjih britanskih televizijskih i filmskih produkcija, gde je uglavnom tumačio čudake i ekscentrike.
3. Sreća mu se ponovo nasmešila kad je otišao na audiciju za Sumrak. Iako nije imao pojma kakav je film u pitanju, pre audicije popio je četvrt valijuma da se malo smiri, a zatim je odglumio strastvenu scenu u krevetu s Kristen Stjuart, koja je već osigurala ulogu Bel. Na kraju je dobio ulogu Edvarda Kalena uz uslov da stavi žutosmeđa kontaktna sočiva, sredi frizuru, oboji kosu, uredi čupave obrve i nađe trenera kako bi stesao liniju.
4. Posle premijere filma njegov život se potpuno promenio. Nije imao ni trenutak mira zbog brojnih obožavateljki, pa je često izlazio na ulicu maskiran u klošara, s kapuljačom na glavi i naočarima za sunce, teturajući se poput pijanca.
5. U jednom intervjuu je otkrio da je kao tinejdžer imao sklonost ka starijim devojkama, a prva devojka s kojom je bio u vezi bila je čak devet godina starija od njega. Poslednje tri godine je u vezi s koleginicom Kristen Stjuart.