Broj 258
Početna > Zanimljivosti > Kako se neguje Ana Bekuta

Kako se neguje Ana Bekuta

Koliko je višegodišnji rad na javnoj sceni uticao na vašu kožu tela i lica? Kojim preparatima se negujete i štitite od bora?
Šminkam se, istina, već trideset godina. Međutim, nikada nisam zaspala a da prethodno nisam temeljno očistila lice. To je najvažnije i jedino tako možemo očuvati svoj ten. Što se tiče preparata, stalno ih menjam. Koristim skupocene, ali i one iz naših apoteka. Od bora se ne možete zaštititi, možete ih ublažiti i donekle usporiti pravilnom negom i kremama koje vam prijaju, kao i redovnim posetama kozmetičkim salonima.

Koristite li preparate iz domaće radinosti?
Naravno! Jedini piling tela koji, po meni, ima efekta i gde kožu nahranimo prirodnim sastojcima je ovaj, koji ću podeliti sa vašim čitateljkama: dve supene kašike sitnije morske soli pomešajte s jednim decilitrom maslinovog ulja! Uradite piling celog tela. Zatim se obrišite peškirom i uvucite u toplu, flanelsku ili pamučnu pižamu. Lepo ćete spavati, procirkulisaće vam koža koja će biti meka i nežna, kao kod bebe.

Kako negujete kožu tela zimi, u kojoj meri se ta nega razlikuje od nege u letnjim mesecima?

Grejanje u stanu i prostorijama svima isušuje kožu, meni naročito. Moja koža je suva i osetljiva, tako da zimi ulažem duplo više napora i vremena za negu. Prija mi tursko kupatilo i često ga upražnjavam tokom zime.

Da li biste promenili nešto u svom izgledu?
Ne bih ja tu ništa menjala, što kaže Čola! Sasvim sam zadovoljna svojim izgledom. Treniram već dugi niz godina, tako da sam u izvrsnoj formi.

Koje vežbe radite?
Vežbam s ličnim trenerom već nekoliko godina i to mi mnogo znači u psihofizičkom smislu. U izvrsnoj sam formi, nije da se hvalim. Ulažem dosta truda, znoja i napora u svoje treninge, nakon kojih se osećam fantastično. Često sebi zameram što nisam vežbala i trenirala celog svog života. Ajurveda masažu posebno volim. Ona me opušta i oslobađa stresa.

Vaša omiljena zimska mirisna nota?

Creed, John Richmond i Agent Provocateur Maitresse. Ova tri parfema vrtim u krug i od mog raspoloženja zavisi koji ću kada upotrebiti. Leti koristim nežnije mirisne note.

Kako glasi vaš tajni recept za lepotu?

Kada ste zadovoljni svojim poslom, emotivnim i porodičnim prilikama, kada ste zdravi i negovani, samim tim ste lepi. To je jedini recept, druge ne priznajem.

Pripremila Suzana Obradović