Broj 257
Početna > Planeta > Život izvan serije

Tuba Bujukustun

Život izvan serije

Uprkos ljubavnim intrigama koje su je pratile u turskim medijima, prelepa glumica iz serije Asi pronašla je životnog saputnika u kolegi, s kojim je dobila bliznakinje krajem januara

Serija Asi, epska ljubavna priča dvoje mladih ljudi čiju vezu sprečavaju gresi njihovih predaka, delimično je inspirisana romanom Džejn Ostin Gordost i predrasude. Serija je ostvarila veliki uspeh i Tubi donela slavu ne samo u Turskoj već i na Balkanu i Bliskom istoku, a Njujork tajms ju je čak svrstao u sto najseksepilnijih žena planete. Tuba je u jednom intervjuu za najpoznatiji magazin u Emiratima rekla da nikada u životu nije mogla ni da zamisli da će biti toliko popularna u arapskim zemljama, pogotovo što joj je arapski jezik veoma težak, a zna da izgovori samo nekoliko fraza.

Velik uspeh serije
Turska glumica Tuba Bujukustun rođena je 5. jula 1982. godine u Istanbulu. Studirala je scenografiju i kostimografiju, a već za vreme studiranja počela je da glumi u reklamama. Debitovala je 2003. godine u TV seriji Sultan Makami, a popularnost je stekla zbog uloge u TV seriji Cemberimde gul oya koju je snimala 2004. godine. Takođe, iste godine glumila je glavnu ulogu u filmu Gulizar. Nakon toga je usledila uloga Asije Kozdžuoglu, čiji je nadimak u seriji Asi, po reci u gradu Antiohiji koja teče uzvodno. Veliki uspeh serije je Tubi doneo status zvezde, što je bilo evidentno na otvaranju Međunarodnog filmskog festivala u Kairu.

Sve njene veze
Tokom dve godine snimanja serije Asi, u turskim medijima se stalno spekulisalo da je prelepa glumica u tajnoj vezi s Muratom Jildirimom, koji tumači lik Demira Dogana. Šira javnost nije verovala da takva hemija koja izbija iz ekrana može da se odglumi. Turska starleta je sa snimateljem Samijem Sajdanom bila u vezi tri godine, ali se smatralo da je to paravan za ljubav s Muratom. Nakon svih tračeva, Murat je priznao medijima kako je svoju izabranicu glumicu Burčin Terzioglu zaprosio u izuzetno napetoj situaciji, nakon što je Burčin zbog svoje ljubomore prema Tubi doživela saobraćajnu nesreću. Tuba je takođe često govorila o svojoj vezi sa Kanselom Elcinom s kojim je glumila u seriji Baiat Al Ward. Ističe kako su danas dobri prijatelji ali kako bez te specijalne hemije koja se videla na malim ekranima serija nikada ne bi doživela toliki uspeh.

Ljubavni trougao

Ova lepotica bila je i u ljubavnom trouglu s glumicom Beren Saat, poznatom kao Bihter iz serije Zabranjeno voće. Dve godine pošto je Tuba okončala vezu sa Bulentom Inalom, Beren je započela vezu sa njim. Posle skandala zbog objavljenih prisnih slika Tube i Bulenta, glumice su ušle u takav konflikt da su odbijale zajedničke projekte. Ali Tuba nije mogla da odoli pa je u jednom mini-intervjuu na premijeri filma gde su se sve troje susreli prokomentarisala kako ne razume razloge što bi sa Beren imala problema jer dok je Bulent bio u njenom životu, ona nije ni postojala.

Brak krunisan blizancima
Na veliko iznenađenje javnosti, najlepša turska glumica se udala i dobila blizance s kolegom Onurom Sajlakom, koji takođe ima rolu u seriji Asi kao muž njene sestre. Na pitanje kako to da je njihovo dugogodišnje prijateljstvo preraslo u romansu, lepa Tuba rekla je kako to ni sami još nisu shvatili. Par se tajno venčao u Parizu a venčanju je prisustvovalo samo dvadeset najbližih ljudi. Tuba je bila dva meseca trudna kada se udala, što je u islamskom svetu izazvalo burne reakcije. Krajem januara na svet je donela bliznakinje. Par je devojčicama dao imena Toprak, što znači zemlja, i Maja, po grčkoj boginji zemlje, a turska diva je izjavila da će neko vreme zanemariti karijeru.

Izgubljena uloga
Turska serija Asi, koju gledamo na Tv Prva, bila je jedna od tri nominovane u kategoriji za najbolju telenovelu na televizijskom festivalu održanom u Monte Karlu. Tuba se pojavila kao prezenter da proglasi pobednika u kategoriji najboljeg televizijskog glumca a sve okupljene pozdravila je na francuskom jeziku. Zanimljivo je da je Monika Beluči srušila Tubine snove o svetskoj slavi. Naime, u filmu Mawsem Wahid El Karen trebalo je da mlada Turkinja zameni lik Belučijeve u dvadesetim godinama, ali italijanska diva se pobunila, smatrajući da svaki profesionalni šminker može dovoljno da je podmladi. Tuba je odmah bila odbačena iako nije ni tražila honorar zbog jake želje da se pojavi u ovom filmu. Zvanično najlepša turska glumica je u 2011. godini dobila laskavu titulu od turskog izdanja časopisa Elle za najbolji stil.

TUBINI SAVETI ZA KOSU

Kao zaštitno lice šampona za kosu, Tuba je u jednom intervjuu otkrila
kako zbog svih sređivanja za crveni tepih najviše voli kosu prirodno da
osuši bez ikakvog dodatnog sređivanja.

 

Ana Ostojić