Broj 257
Početna > Zanimljivosti > Trikovi za lice

Trikovi za lice

Ako na svom licu primećujete previše sjajnu kožu, otečene podočnjake i ispucale kapilare, ne brinite. Ovi problemi se mogu rešiti pravilnim izborom kozmetičkih proizvoda.

Masna koža
Na čelu, nosu i bradi ima više lojnih žlezda pa je zato koža masnija na tim mestima. Koristite nemasnu hidratantnu dnevnu kremu obogaćenu aktivnim supstancama koja reguliše lučenje znoja i upija masnoće. Nemojte da koristite pudere koji koži ne daju da diše i uvek nosite papirne maramice kojima ćete obrisati lice ako je potrebno.

Kapilari
Ovaj problem je odraz osetljive kože, a ako se ne deluje na vreme, s godinama se kapilari šire. Postoje kreme za lice koje rešavaju ovaj problem, a obogaćene su vitaminom C, ekstraktima bršljana ili borovnice koji sprečavaju širenje krvnih sudova.

Tamni kolutovi oko očiju
Najčešće su posledica lošeg sna, nepravilne ishrane i nedostatka kiseonika. Ujutro stavite led na podočnjake i otok će nestati, a prilikom nanošenja krema masirajte podočnjake blago vrhovima prstiju kružnim pokretima od unutrašnjeg dela oka ka slepoočnicama.