Broj 257
Početna > Intervju > Najvažnija je sloboda

Dopisnica sa Venere

Najvažnija je sloboda

Atraktivna pevačica Marina Tadić tvrdi da muškarci uopšte ne mogu da shvate žene i otkriva da, iako je u ljubavi nekoliko puta bila povređena, kada voli, uvek sluša samo svoje srce

Finalista Prvog glasa Srbije, pevač Filip Mitrović te je pitao: „Da li si nekada imala sklonosti ka istom polu i da li bi probala prethodno navedeno?"
Dragi Filipe, reći ću ti sledeće - volim da vidim lepu ženu i volim da su lepe žene u mom okruženju, ali sigurna sam da volim muškarce.

Čehov je tvrdio da žena može postati prijatelj muškarcu samo ovim redom - prvo poznanica, onda ljubavnica, pa tek onda prijatelj. Slažeš li se s tim i kakav je tvoj stav kada su u pitanju muško-ženska prijateljstva?
Verujem da su ona moguća, ja sam najbolji primer za to. Uvek sam volela više da se družim s muškarcima, od kada znam za sebe oni su bili moje „najbolje drugarice”. I danas imam četiri prijatelja bez kojih ne bih mogla da živim. I sigurna sam da me oni nikada nisu gledali kao ženu u seksualnom smislu, nego kao ortaka. Muškarci su mi uvek bili mnogo poverljiviji, stabilniji i bolji prijatelji.

Naučnici kažu da su muškarci sa Marsa a žene sa Venere, a šta ti misliš?

Naravno da smo s različitih planeta, jer su žene kompleksnija bića, brže sazrevamo, sposobnije smo i, nažalost, brže starimo. Mislim i da je dobro što se razlikujemo, jer da nije tako šta bi bilo od ove planete.

Jedno istraživanje je pokazalo da se žene ne ulepšavaju toliko za muškarce koliko zbog drugih žena. Ima li istine u tome?

Mi se često doterujemo zbog nas samih ili eventualno zbog neke žene jer će ona sigurno primetiti da li nam je kosa ofarbana, da li smo bili kod manikira i još hiljade stvari na koje muškarci uopšte ne obraćaju pažnju.

Koja je najvažnija ljubavna lekcija koju si do sada naučila?
Najvažnija i kod muškaraca i žena jeste sloboda, pustite ga da napravi sve što želi, ne sputavajte ga, ne dosađujte mu, ne pitajte zašto je sa ortacima umesto sa vama, ne terajte ga da ide s vama u šoping...

Šta nikada nećeš shvatiti kod jačeg pola?
Zašto je toliko teško podići dasku kad treba i spustiti je kad završe?

Poznato je da muškarci imaju pregršt zabluda. Koja je njihova najveća predrasuda o ženama, iz tvoje perspektive?
Uf, oni nas uopšte ne mogu da shvate. Valjda zato što smo mi komplikovanija stvorenja.

Žuta štampa često povezuje pevačice s moćnim muškarcima ili sa sportistima. Šta misliš, zbog čega jači pol voli devojke sa estrade, a posebno pevačice?
Ne znam zašto je to tako, svako sebi bira, ali ne vidim ni zašto se diže tolika pompa oko veza sportista i pevačica? Mi smo svi normalni ljudi, to je samo naša profesija, zar je bitno da li je neko glumac, voditelj ili sportista, bitno je da se dvoje ljudi nađu i da su srećni.

Zašto žene uvek žele da menjaju svoje muškarce, da li si i sama pokušavala to, a koliko se ti menjaš zbog ljubavi?

To je zato što se mi zaljubimo kao lude i sklone smo idealizovanju, a kada vremenom ta zaljubljenost popusti, često krivimo partnera da nije više onakav kakav je bio na početku i da se promenio. A on je u stvari isti sve vreme, samo su nama spale te ružičaste naočare. Ne mislim da se treba menjati, ali ako ti je stalo do nekoga, treba praviti neke kompromise i dogovore. Što se mene tiče, kada volim, uvek sam spremna na kompromise, ali teško da mogu da se sad promenim.

Šta muškarci ne znaju o ženama, a trebalo bi?

Da smo mi zaista nežniji pol. Iako nekad ne deluje tako, verujte da jesmo. Treba nas samo voleti i sve će biti u balansu na ovoj planeti.

Nešto sasvim lično
Kakvi muškarci te privlače?

Prvo i najvažnije mora da bude iskren, duhovit, sposoban, ostvaren u
svom poslu, stabilan, da prihvati moj posao, da je uvek uz mene i kad se
smejem i kad plačem, da me ujutru probudi sa osmehom, da legne sa
osmehom... Sad bi moji prijatelji rekli da takav ne postoji, a ja znam
da postoji i on je moj!

Kakva si kada voliš?
Uvek slušam samo svoje srce. Sto puta sam bila povređena, ali opet dajem svoje srce i ne umem drugačije.

Šta očekuješ od muškarca u vezi, čime može da te usreći muškarac?
Samo iskrenost, to mi je najbitnije, pa iako je crno, crno je, ali da se
kaže. Usreći me svaki put kad čujem: „Dobro jutro, ljubavi" i kada
ostane u krevetu još malo da me ljubi iako mora da ide.

Šta ne opraštaš prijateljima a šta muškarcima?

Ni prijateljima ni muškarcima ne opraštam izdaju.

Pitanje za Igora Đorđevića
Dragi Igore, da li si nekada bio u paralelnoj vezi, ako jesi, kako si se osećao? A ako nisi, da li bi ikada to mogao?

 

Milica Prelević