Broj 256
Početna > Intervju > Danina Jeftić

Moj stil

Danina Jeftić

Junakinja filma Montevideo, bog te video kaže da se njen stil odevanja potpuno promenio kada se pre sedam godina preselila iz Australije, otkriva tajne svog stila i u čemu nikako ne bi volela da vidi svog muškarca

Šta je za tebe stil?
Stil dolazi iznutra. Nije toliko važno šta je neko obukao, već kako se oseća i kreće. Mnogo puta sam u gradu viđala devojke koje su prelepo obučene, ali su mračne i namrštene. Takav stav loše utiče na ceo stil. Volim da vidim samouverenu devojku koja se dobro oseća u onome što nosi.

Je li ti važno da nosiš odeću sa etiketom poznatih brendova i dizajnera?
To mi je nekada bilo važno, dok sam bila mlađa, jer sam bila nemarna prema stvarima pa su te kvalitetnije stvari imale duži vek trajanja. Sada mi je bitno da obuća koju nosim bude udobna, da li je brendirana ili nije, manje mi je važno.

Dugo si živela u Australiji, koliko se tvoj stil odevanja tamo razlikovao od onog koji si izgradila ovde?
Tamo sam se oblačila potpuno drugačije, pre svega zbog klime. U Australiji, odnosno u Sidneju gde sam živela, najvažnije je da imaš što manje odeće na sebi zbog vrućine. Preko dana sve devojke nose japanke, teksas šorts i majicu na bretele. Čak ni uveče ne mogu da se obuku tri četvrt rukavi jer temperature to ne dozvoljavaju. Ljudi su mnogo ležernije obučeni nego ovde. U Evropi devojke mnogo više vode računa o garderobi.

Gde više voliš da kupuješ, u Srbiji ili inostranstvu?
Šoping u inostranstvu ima veću čar. Baš sam nedavno u Beču, kada smo sa predstavom tamo putovali, i u Moskvi gde sam išla sa ekipom Montevidea, kupila neke stvarčice. Tamo uvek pronađem nešto drugačije, novo i interesantno. Ne volim uniformisanost, verovatno patim što sam celo školovanje u Australiji morala da nosim uniformu, pa danas kroz zanimljive komade odeće pokušavam da se izdvojim iz proseka.

Čije mišljenje najviše ceniš kada odlučuješ šta ćeš da obučeš? Daješ li i sama često savete o odevanju?

Ne volim da delim savete, ali volim da ih primam. Jednostavno, mislim da je nečiji stil oblačenja ono što se toj osobi dopada, nebitno je šta ja mislim o nekoj kombinaciji. Savete najradije primam od mame i sestre. Moja mama ima stila, odmalena je gledam kako sjajno sklapa boje, ističe svoje prednosti i skriva mane.

Menjaš li garderobu sa sestrom?
Sjajna stvar kada imaš sestru je što ti se garderober duplo poveća. Jedini problem je što imamo sličan ukus pa zna da se desi da kombinaciju koju zamislim u glavi tog dana obuče ona ako je ustala sat-dva pre mene.

Visoke ili niske potpetice?
Nosim ili potpuno ravnu obuću ili štiklu od 12 santimetara, kod mene nema sredine.

Koliko ti je bitno da imaš odgovarajući nakit uz neku odevnu kombinaciju?
Nije mi naročito bitno. Osim lančića sa krstićem retko nosim nakit, samo ponekad stavim neki prsten ili minđuše. Mislim da ne znam da uklapam nakit na pravi način.

Na koji način brineš o kosi?
Na snimanju filma Montevideo morala sam stalno da imam lokne, a moja kosa je teška i neposlušna pa su lokne konstantno padale. Zbog toga su frizeri odlučili da mi stave mini-val da bi olakšali pripreme za snimanje. Nažalost, neposredno pre toga sam ofarbala kosu, tako da smo je tim mini-valom prilično oštetili. Zbog toga se isušila pa je sada uopšte ne feniram posle pranja, puštam je da se prirodno osuši. Nekoliko puta sam stavljala pakovanje iz kućne radinosti od maslinovog ulja i jaja. Onda sam čula da maslinovo ulje isušuje kosu, pa sam prestala... i tako u krug.

Koji je najbolji savet koji si dobila kada je nega u pitanju?
Da uvek posle predstava i snimanja skidam šminku. Osim toga, savetovano mi je i da pazim kako moje lice reaguje na pozorišnu šminku, jer je nekada nosim i po 12 sati. U slučaju da mi ne odgovara, nosim svoju šminku.

U kojoj meri se privatno šminkaš?
Trudim se da izbegavam puder i najčešće koristim samo crni krejon, maskaru i sjaj. Za izlaske najčešće eksperimentišem sa senkama.

Postoji li parfem po kojem si prepoznatljiva?
Gucci by Gucci, a veoma mi se dopada kako mi stoji i Eskadin Sunset beach.

Šta je najvažniji modni dodatak za jednu ženu?
Za noćni izlazak su najvažnije lepe cipele s visokim potpeticama. Mislim da ne postoji kombinacija koju one ne mogu da izvuku. U štiklama noga izgleda izduženija i zategnutija.

Veruješ li u tezu da je žena lepša kada je zaljubljena?
Mislim da jeste. Svaka žena koja je srećna i zadovoljna samim tim i zrači tom pozitivnom energijom.

Koji odevni detalj može da te odbije od suprotnog pola?

Ne volim da vidim uske farmerke i roze košulje na muškarcima, meni su mnogo lepši kada su muževno obučeni.

Moja druga koža
Haljinice, imam ih toliko da im ne znam broj! Dešava mi se da kupim
haljinicu, stavim je u ormar i u tom moru stvari potpuno zaboravim na
nju mesecima. Mislim da su one nešto najženstvenije što devojka može da
obuče. U poslednje vreme mi se sviđaju one od svile i čipke.

Daninin savet
Svim devojkama preporučujem da se bave sportom. Kada nešto trenirate,
bolje se osećate, koža i telo lepše izgledaju, praznite se od loše i
punite pozitivnom energijom i to se odmah vidi.

 

Suzana Obradović
Foto: Marko Arsić (www.markoarsic.com)
Šminka: Jovana Arsić (061/155-66-29)
Frizura: Nikolina Radivojević Tanasi (063/7888-603)
Stajling: Ana Ostojić