Broj 255
Početna > Zanimljivosti > Trudom do savršenstva

Saveti za negu duge kose

Trudom do savršenstva

Iako često izgleda da je duga kosa lakša za održavanje od kratke, ona i te kako ume da zada glavobolje. Da bi duga kosa bila lepa, oko nje je potrebno jednako mnogo truda kao i oko kratke. Osnovna nega podrazumeva:

Redovno šišanje
Najgore što možete da uradite jeste da ignorišete šišanje zato što puštate kosu, jer nakon što kosa izraste nećete imati kosu, nego busenje neuredne i ispucale slame. Nikad ne čekajte duže od osam nedelja na novo šišanje.

Hranite kosu
Periodično korišćenje maske za kosu nije dovoljno, ona se mora stalno koristiti, baš kao i regenerator i šampon. Jednom nedeljno nanesite kupovnu ili masku iz domaće radinosti i spasite kosu od oštećenja, isušenosti i pucanja.

Pazite kako se češljate
Umesto da kidate svoje živce, dlake i iglice na češlju, otiđite u prodavnicu s profesionalnim priborom i kupite četku koja odgovara vašem tipu kose. Za lakše raščešljavanje koristite i regeneratore u spreju.

Posebnu pažnju obratite na kovrdže
Kovrdžava kosa manje reflektuje sjaj od ravne i zato često izgleda oštećeno. Naoružajte se posebnim fenovima, četkama i šamponima koji će kovrdžama dati oblik i držati ih pod kontrolom.