Broj 255
Početna > Prica > Ćerka je moj najveći fan

Maja Višić

Ćerka je moj najveći fan

Pevačica Maja Višić priča čemu ju je majčinstvo naučilo, ističe da joj je porodica najveća podrška i otkriva kome je posvetila prvi album pod nazivom Anđeo čuvar

Bivša pevačica grupe Noć i dan odlučila je da se posle porodiljske pauze vrati na muzičku scenu, a vetar u leđa dala joj je porodica, suprug Goran i četvorogodišnja ćerka Nikolina. I pored svih muzičkih obaveza koje ima, Maja kaže da se trudi da joj porodica uvek bude na prvom mestu i otkriva da planira barem još jedno dete.

Posle rođenja ćerkice vratili ste se prvim solističkim albumom Anđeo čuvar. Koliko vas je porodica podržala i ohrabrila da se ponovo vratite muzici kao solo pevačica?
Muzika je deo mene, volim svoj posao, ali vremena su teška i treba imati hrabrosti krenuti sve ispočetka posle 15 godina rada. Da nije bilo podrške porodice, mislim da bih se teško upustila u solo vode, oni su moj glavni oslonac i moji najveći fanovi. Strategiju poslovanja smišljamo zajedno sve troje, pravi smo mali tim.

Iz ove perspektive, kako vam izgleda trenutak kada ste saznali da ćete dobiti dete, jeste li bili spremni za bebu?
Bila sam presrećna kada sam saznala da sam u drugom stanju i da ću dobiti bebu. Bila sam i više nego spremna za majčinstvo. Dugo godina sam provela putujući sa svirke na svirku i umorila sam se od tog načina života. Mislim da su u pravom trenutku došli i brak i dete.

Kakvo iskustvo nosite iz porođajne sale?
Znam da bolnice nisu u savršenom stanju i da ima svakakvih priča koje mogu da uplaše buduće majke, ali ja stvarno nisam imala tih problema. Sve je proteklo u najboljem redu. Išla sam i u školu roditeljstva kako bih se informisala o svemu što me očekuje, to preporučujem ženama koje očekuju prvo dete. Prvi susret sa mojom bebom se prosto ne može opisati, to je nešto božanstveno, bila je mala i sitna, ali puna života.

Ko je izabrao ime?
Suprug je birao ime za ćerkicu, ali smo tražili značenje imena Nikolina i saznali smo da potiče od grčke reči 'nikolaos', što znači niko - pobeđivati i laos - narod. Ako svako ime određuje i karakter deteta, onda mi je jasno zašto je pravi mali borac, nema mira ni kada spava, puna je energije.

Koliko vam je bilo teško da se naviknete na novo biće u kući?

Bilo je čudno na početku, trebalo mi je vremena da se uigram i plašila sam se kako će to sve ispasti. Kako moja majka živi blizu Sarajeva, a suprugovi roditelji su u Americi, morali smo sami da se snalazimo. Zavidim ljudima koji imaju pomoć baka i deka jer to mnogo znači, mi to najbolje znamo. Od prvog dana postojimo samo nas troje, i to nas je još više povezalo.

Kako je gledati vaše dete kako raste?
Tek nedavno sam postala svesna da raste, posebno kada dođe iz školice pa mi postavi pitanje kao da je već odrasla osoba. Trudimo se da zabeležimo svaki važniji detalj u njenom odrastanju, njene prve reči, izjave, a ima ih mnogo, sve je to arhivirano i sačuvano kada odraste. Najslađe je bilo kada je rekla da se zaljubila u dečaka iz odeljenja jer nema jedan zub i njoj je žao što ga drugi zezaju pa je morala da ga brani. Doduše, tati nije bilo dobro taj dan, izleteo je iz kuće i nismo ga videli do kasno u noć!

Čemu vas je majčinstvo naučilo, a postoji li nešto čemu vas je ćerka naučila?

Majčinstvo me naučilo neizmernoj ljubavi, srećna sam kada joj dajem sebe jer ona uživa u pažnji. Kada mi je loše, samo njen osmeh i zagrljaj mi čine ogromno zadovoljstvo.

Da li sluša maminu muziku?

Svoj album sam posvetila njoj, suprug Goran i Nikolina su moji anđeli čuvari. Ona je moj najveći fan, zna sve moje pesme i voli da peva, a čak smo morali da joj kupimo mikrofon. U kući slušamo pop muziku, domaću i stranu, a naravno da imamo i bogat repertoar dečjih pesama. Međutim, zabranjeni su neki kanali i neka vrsta muzike, iako sam umetnik i volim lepe pesme ma kojeg žanra bile, ali neke zaista prevazilaze granice dobrog ukusa.

Šta savetujete mladim mamama?
Mislim da je trudnoća jedan od najlepših perioda u životu i da treba da uživaju u njoj. Ljubav prema detetu je nešto posebno, deci treba nežnost i sigurnost da bi izrasli u normalne ljude.

Milica Prelević