Broj 254
Početna > Zanimljivosti > Kako isplesti riblju kost?

Uradi sama

Kako isplesti riblju kost?

Među frizurama koje deluju kao komplikovane nalazi se i riblja kost, vrsta pletenice koja izgleda sjajno, koja se može plesti od više ili manje kose i koja nadograđuje svaku frizuru. Ispletite je sami u nekoliko koraka:
1. Za početak, nikad nemojte praviti riblju kost na sveže opranoj kosi, jer će vam pramenovi bežati iz ruku. Ako baš morate, nabavite proizvod koji daje mat efekat jer mat kosa manje klizi kroz prste.
2. Odvojte kosu na prednjoj strani glave pomoću češlja. Taj deo podelite na tri dela. Uzmite levi pramen i prebacite ga preko srednjeg i desnog pramena.
3. Koristeći kažiprst, povucite pramenove željene debljine s leve ili desne strane glave, u zavisnosti od toga koji je na redu i upletite zajedno s jednim od dva pramena - levim ili desnim, opet u zavisnosti od toga koji je na redu. Ponavljajte postupak i pazite da uvek povlačite pramenove jednake debljine.
4. Ako vam ne uspe iz prve, čestitamo! Napravili ste trendi razbarušenu pletenicu! Kada dođete do vrata, jednostavno ispletite pletenicu do kraja na klasičan način ili zavežite rep.