Broj 254
Početna > Zanimljivosti > Izbelite zube

Trikovi za blistav osmeh

Izbelite zube

Evo nekoliko načina kako sami da posvetlite nijansu zuba jeftinim i efikasnim metodama

So i sirće
Ovaj način izbeljivanja je poznat od davnina, a mnogi tvrde da deluje. Pomešajte jednu kašičicu sode bikarbone, malo soli i nekoliko kapi jabukovog sirćeta. Mešavina bi trebalo da malo zapeni i spremni ste za četkanje zuba. Nakon toga zube operite običnom pastom za zube. Ovom metodom zube smete da izbeljujete najviše jednom nedeljno.

Soda bikarbona
Jeftin i jednostavan način izbeljivanja zuba je da usta s vremena na vreme isperete tropostotnim hidrogenom. Ili, izmešajte kašičicu sode bikarbone s kašičicom hidrogena i kašičicom vode. Tom smesom iščetkajte zube. Magični sastojak u ovom receptu je hidrogen, koji se pokazao kao najuspešnije sredstvo za izbeljivanje zuba pa ga sadrže mnoge zubne paste. Jedini problem je što se sa hidrogenom mora postupati veoma oprezno, ne smete ga progutati i smete da ga koristite najviše jednom nedeljno.

Pomorandžina kora

Unutrašnja strana kore, bela, sadrži sastojke koji izbeljuju zube. Zato samo uzmite koru i protrljajte po zubima. Neki ljudi isto rade i s limunovom korom. Metoda je još uspešnija ako na koru stavite malo soli. Preporučuje se da nakon postupka operete zube pastom za zube.

Jabukovo sirće
Utvrđeno je i da jabukovo sirće pomaže u izbeljivanju zuba, ali i sa njim je važno biti pažljiv jer kiselina nagriza zubnu gleđ. Ali, ako ga razredite vodom, ovo postaje jednostavan i zdrav način izbeljivanja zuba. Kašičica sirćeta pomešana s pola čaše vode postaje sjajna tečnost za ispiranje usta. Mešavina je dovoljno slaba i neće oštetiti zubnu gleđ, a ipak dovoljno jaka da zube očisti od štetnih naslaga.