Broj 253
Početna > Intervju > Početak jedne priče

Nevena Đorđević i Igor Terzija

Početak jedne priče

Finalisti Prvog glasa Srbije objašnjavaju čemu ih je ovo takmičenje naučilo, otkrivaju svoje planove za budućnost i šta se zapravo desilo između njih dvoje

Iako nisu postali prvi glas Srbije, Igor i Nevena nisu razočarani i smatraju da je ovo tek početak njihovih uspešnih karijera. Mladi pevači veruju da je žiri bio pravičan, kao i da je svaka njihova kritika doprinela tome da poboljšaju svoje pevanje. Prija im novostečena popularnost i priznaju da između njih postoje simpatije koje bi lako mogle da prerastu u ljubav.

Kako se osećate nakon finala, jeste li razočarani?

Nevena: Uopšte nisam razočarana, presrećna sam. Ponosna sam na to što sam stigla do samog kraja, što sam ušla u poslednja tri i zaista nema mesta za razočaranja. Mislim da je ovo tek početak za mene. Nema više napetosti i tenzije, sada sam mnogo opuštenija i mirnija. Naravno, slagala bih ako bih rekla da nisam razmišljala o pobedi, posebno kada nas je ostalo samo troje, znala sam da je sve moguće i bila sam spremna na sve. Uvek sam govorila da smo svi pobednici i zaista tako mislim.
Igor: Ni najmanje, jer mislim da sam postigao veliki uspeh. Biti drugi u ovakvom takmičenju je za mene nekada bio samo san. Ne mora da znači da je pobeda ta koja donosi uspešnu karijeru. Mislim da na kraju sve ipak zavisi od nas samih, sopstvene borbe i puteva koje ćemo izabrati.

Šta mislite o pobedniku Prvog glasa Srbije?

Nevena: Davor je super dečko, sa njim sam se baš lepo slagala i drago mi je što je pobedio, imao je jaku želju da pobedi i to mu se ostvarilo. Mnogo je radio i trudio se, to se na kraju isplatilo, narod je prepoznao njegov žar. Meni je veoma drago zbog njega i čestitam mu iz sveg srca.     
Igor: Davor je pre svega moj sjajan prijatelj, dobar je čovek, sjajan pevač i drago mi je što je pobedio. Proveli smo dva meseca u istoj kući, delili radost i tugu i dobro se slagali. U kući je bila sjajna atmosfera, sada, ma koliko da mi je drago što se sve završilo, shvatam da će mi svi nedostajati.

S kim ćete ostati u kontaktu?
Nevena: Najbolje sam se slagala sa Filipom, Igorom, Aleksandrom i Anom. Mislim da sam stekla neka lepa prijateljstva i nadam se da će se ona nastaviti i po završetku Prvog glasa.
Igor: Sa svima ću ostati u kontaktu, a družiću se sa Filipom, Davorom, Nevenom...

Po čemu ćete pamtiti učešće u ovom takmičenju, a čemu vas je ovaj šou naučio?
Nevena: Pamtiću razne avanture, bilo je svega, i smeha i suza i radosti. Hvala bogu pa nije bilo mnogo svađa. Takođe, uvek ću se sećati lepe pesme, dobrog raspoloženja i pozitivne energije. Tokom takmičenja naučila sam dosta toga o sebi, čini mi se da sam sazrela, stekla sam više samopouzdanja, otkrila sam koliko zapravo mogu da postignem i šta sve umem. S obzirom na to da imam samo devetnaest godina, ovo je jedno veliko iskustvo za mene.
Igor: Po velikim prijateljstvima koje sam stekao za vreme njegovog trajanja. A naučio? Ceo šou je za mene bio velika škola, mnogo toga sam naučio, doneo mi je nešto o čemu sam nekada samo sanjao - popularnost kao odskočnu dasku koja će mi pomoći u daljoj karijeri.

Ko vam je od članova žirija bio najsimpatičniji, čije savete ste najviše cenili, a jeste li nekome zamerili kritike?
Nevena: Nikome ništa nisam zamerila, niti me je neka kritika pogodila. Trudim se da učim iz svega i stvarno sam sve komentare prihvatala na najbolji način. Žiri je bio realan i moram da kažem da su mi svi bili simpatični, ne mogu nikoga da izdvojim. Lena je bila preslatka sa svojim osmehom, Vlado je totalni kralj i Mare je plenio smirenošću.
Igor: S obzirom na to da je Mare bio moj mentor, uvek sam njega doživljavao kao najveći autoritet. Njegovi saveti su mi uvek najviše prijali i najviše sam obraćao pažnju upravo na njegove kritike i sugestije. Zamerio nisam nikome, mislim da je svaka njihova kritika bila opravdana. Upravo su nam tim kritikama pomogli da poboljšamo svoje interpretacije na nastupima.

Šta očekujete posle Prvog glasa Srbije?

Nevena: Prvo očekujem da se malo odmorim, a onda i da krenem u nove radne pobede. Očekujem neku pesmu, možda čak i neki duet kasnije, videćete, neću ništa da otkrivam, ali obećavam da će biti zanimljivo.
Igor: Više ne maštam o uspešnoj karijeri, mislim da sam na korak do nje. Gledam je tu negde iza ćoška.

Igore, Vlado Georgiev ti je rekao da uvek možeš da zakucaš na njegova vrata za pomoć, da li bi voleo da ti on napravi album ili da čak snimiš duet sa njim?
Veoma bih voleo! Moram da kažem da mi upravo takve Vladine i Maretove reči znače više od same pobede.

Nevena, u kom muzičkom žanru vidiš sebe, kojoj pevačici se diviš?

Volim spoj popa, soula i ar-en-bija. Oduvek sam se divila Vitni Hjuston, a od muškaraca mi se mnogo dopada Stivi Vonder. U Srbiji se divim Mariji Šerifović i mnogo volim Tošeta Proeskog.

Mediji su dosta pisali o vašem odnosu, otkrijte nam da li između vas zaista postoje simpatije?

Nevena: Igor je vrlo simpatičan i sladak dečko, o njemu mislim sve najbolje. Za sada ne bih više otkrivala, mogu da kažem da je Igor definitivno moj tip muškarca.
Igor: Postoje simpatije, ali je to trenutno jedino što postoji. Bili smo preokupirani takmičenjima i obavezama, okruženi nervozom i stresom, tako da nismo ni imali mnogo vremena da razmišljamo o nekim drugim stvarima. Sada kada je sve gotovo, ne znam, videćemo.

Nevena, Igor je nedavno rekao u intervjuu za naš list da nema ništa protiv veze sa tobom, da li je ovo početak vaše ljubavne priče?
Nevena: To morate njega da pitate šta je hteo time da kaže. (Smeh) Recimo da može da se kaže da je ovo početak nečega, a videćemo čega. (Smeh)
Igor: Postoji prostor da se desi nešto više od simpatija, ali za sada ne želim ništa da planiram. Ako treba nešto da se desi, neka bude spontano i samo je u tom slučaju ono pravo.

S kim ćete proslaviti božićne praznike?
Nevena: S porodicom, koja mi je mnogo nedostajala. Od sada ću se truditi da s njima provodim što više vremena, jer su se i oni mene uželeli.
Igor: Poslednjih nekoliko godina sam tezgario za praznike, tako da sam odlučio da se ove godine posvetim porodici, da provedem praznike sa njima i da se odmorim od svega. Mnogo su mi svi nedostajali sve ovo vreme. Uvek su bili moj najveći oslonac.

Šta biste našim čitaocima poželeli za Božić?
Nevena: Čitaocima Stil magazina želim ono što ću i sebi poželeti za Božić, a to je pre svega najviše zdravlja, ljubavi i sreće, a sve ostalo će doći samo.
Igor: Puno zdravlja, ljubavi, malo sreće, puno vere u sebe i u bolje sutra.

 

Suzana Obradović i Milica Prelević
Foto: Marina Lopičić; šminka i frizura: Nikolina Radivojević Tanasi (063 7888 603); stilista: Ana Ostojić; odeća: Patrizia Pepe (Kralja Petra 69, Beograd)