Broj 253
Početna > Lepi i zdravi > Energija koja isceljuje

Šta je kord tehnika

Energija koja isceljuje

Saznajte kako do bržeg razmišljanja, bolje retoričke percepcije, kreativnosti, prevazilaženja strahova i anksioznosti, umanjenja egocentričnosti, povećanog osećaja sreće i zadovoljstva

Spuštanjem frekvencija mozga, u kombinaciji s prenosom informacija, ostvaruje se povezivanje i usklađivanje s višim energijama - to je osnova kord tehnike, prema rečima Dragiše Lepotića. Pored uvodnog znanja o ovoj tehnici isceljivanja, primenjuju se i određene vežbe koje uslovljavaju specifične senzacije tela.

Protok energije
- Senzacije na fizičkom i čulnom nivou su vibracije i protok energije kroz telo, prožimajuća toplota, refleksni pokreti, meditativna smirenost. Ovo su samo neke od trenutnih posledica prvog protoka energije u budnom stanju - objašnjava Dragiša Lepotić.

Životna sila

Obično se postavlja pitanje koje su to energije? Prema njegovim rečima, to su orgonske, či, kosmičke, božje, kako god, različita su imena za jednu istu životnu stvaralačku energiju.
- Tu energiju primamo u snu u ograničenim količinama, a u budnom stanju izaziva ubrzano razmišljanje, bolju retoričku percepciju, promene u odnosu na životne okolnosti, jačanje kolektivne svesti, proterivanje strahova i anksioznosti, umanjenje egocentričnosti, povećan osećaj sreće i zadovoljstva, intenziviranje kreativnosti - objašnjava naš sagovornik.

Razvoj svesti

U toku tretmana dešavaju se neobične transformacije na fizičkom nivou koje slede posle promena na suptilnom telu i dolazi do niza pozitivnih efekata.
- Posle zapadnih izuzetno dobrih tehnika rekonekcije, tete, silva metode, hipnoterapije i dosadašnjih drevnih istočnih metoda, i ova tehnika je pronašla svoje mesto u razvoju svesti prema ubrzanim promenama frekvencija - kaže Dragiša Lepotić.

Orgonska energija
Orgonska energija deluje kao kreativna sila i može se izjednačiti sa
samim životom. Vilhelm Rajh (1897-1957) je u svojim istraživanjima
slučajno otkrio ovu vrstu energije i nazvao je Orgonom. Već je postojao
izraz za ovu suptilnu energiju: kod hinduista prana, kod budista i
taoista či, ki, reiki, kod starih Grka eter.
Rajh je diplomirao medicinu u Beču 1922. godine, a onda je zajedničkim
radom sa Sigmundom Frojdom postao i jedan od pionira psihoanalitike.
Postoje podaci da je ova energija bila poznata i Nikoli Tesli, kao i
načini za njenu proizvodnju i distribuciju, koji bi obezbedili da svi mi
danas imamo na raspolaganju besplatnu energiju.

Žaklina Milenković