Broj 252
Početna > Lepi i zdravi > Rečenice koje će vam promeniti život

Snaga pozitivnih afirmacija

Rečenice koje će vam promeniti život

Ako ste odlučili da u novoj godini svoj život usmerite u pozitivnom smeru i želite da vam stvari krenu nabolje, pokušajte da prizovete sve što poželite

Afirmacije su efektna forma samorazgovora, koji, kada se redovno koristi, može pomoći da postanemo moćniji, voljeniji, samopouzdaniji i mirniji. Lepota afirmacija je da one mogu vrlo lako da postanu deo našeg života i ne zahtevaju neko dodatno vreme. Mogu da se koriste bilo gde i bilo kada, u neograničenim količinama. Na primer, dok se tuširamo, vozimo, oblačimo, možemo ispunjavati naš um moćnim i ljubavnim mislima. Pravilo je da jedna informacija tek nakon desetog ponavljanja ima za rezultat pozitivan uticaj na vaš život.

Ubedite podsvest

Ključ afirmacija je ponavljanje, ponavljanje i ponavljanje. Ponovite svaku afirmaciju najmanje deset puta da biste postigli pozitivan efekat. Afirmacije se ponavljaju mnogo puta da bismo ubedili našu podsvest i da bismo time izazvali da ona promeni ili pojača programe po kojima funkcioniše. Da bi afirmativne rečenice imale efekta, treba ih ponavljati s punom pažnjom, ubeđenjem, interesovanjem i željom.

Za dobro jutro
Afirmacije se najčešće izgovaraju u toku meditacije ili neposredno pre spavanja. Dobro započeto jutro je kad pred ogledalom sebe napunite pozitivnom energijom tako što poluglasno i glumeći izgovorite nekoliko pozitivnih rečenica. U tim trenucima one se čine stvarnijim nego inače.

Šta izgovarati
Kada se probudite, ponavljajte sebi pozitivne afirmacije umesto negativnih izjava poput: „Oh, ne želim na posao danas. Tako je dosadno." ili „Kakvo užasno vreme, ne izlazi mi se napolje." Umesto toga ponavljajte sebi ponovo i ponovo „Ja kreiram prelep dan" ili „Ja privlačim samo dobre stvari", „Ja donosim svetlost gde god krenem".

Verujte u bolje dane
Afirmacije vam neće mnogo pomoći ukoliko ih samo ponavljate, a da to što izgovarate nije ujedno i ono što osećate. Trebalo bi da odražavaju ono što istinski želite, moraju da vam pokrenu divne emocije i izazivaju osećaj zadovoljstva i pobede. Evo nekoliko primera pozitivnih afirmacija: „Imam dovoljno snage i upornosti da dostignem svoje ciljeve", „Iskustva koja doživljavam čine me snažnom i sigurnom osobom", „Ja imam zdrav duh, zdravo telo i zdrav um", „Novca imam uvek i dovoljno za sve što mi je potrebno".

Zdravlje
- Moje telo zna kako da se isceli.
- Osećam se bolje.
- Osećam pozitivne promene.
- X terapija ima pozitivnog efekta na moje telo.

Posao
- Bavim se poslom koji me ispunjava.
- Kvalitetno obavljam svoj posao i pozitivno utičem na uspeh firme.
- Imam fantastične ideje.
- Inspirišem ljude oko sebe.

Odnosi s ljudima
- Uvek vidim najbolje u drugima.
- Prihvaćen sam i voljen.
- Svojim primerom inspirišem druge da žive bolje.

Finansije
- Ja sam magnet za novac.
- Imam pravo da budem bogat.
- Zaslužujem „toliko i toliko" novca.
- U mogućnosti sam da sebi priuštim sve što mi je potrebno.

 

Ž. M.