Broj 252
Početna > Prica > Porodica je najvažnija

Poznati očevi

Porodica je najvažnija

Poznati očevi s javne scene otkrivaju tajne roditeljstva, a budućim roditeljima savetuju da su iskren odnos s detetom i bezuslovna ljubav najbitniji u vaspitanju

Dejan Cukić
Najvažnije je posvetiti detetu vreme koje mu je potrebno. Bez obzira na obaveze. Svaka se obaveza može kasnije nadoknaditi, a vreme koje je potrebno deci - nikada više. Dakle, ljubav, nežnost i ohrabrivanje na svakom koraku!

Edin Škorić
Volite bezuslovno svoju decu. Budite dete zajedno sa njima! Nemojte ih kažnjavati, život će ih kazniti i kad ne budu krivi. Uživajte u svakom trenutku. Slikajte se i pamtite svaki momenat.

Dejan Petrović
Ljubav, samo ljubav! Ljubav je najbitnija.

Srđan Čolić
Mislim da je mnogo bitniji savet pre nego što dete dođe na svet, a to je da paze s kim prave decu, da paze kome prave decu i da se zapitaju da li sa tom osobom žele da imaju dete. Ako su ta tri uslova ispunjena, mislim da neće biti nikakvih problema. Ne treba im nikakav drugi savet, sve je to priroda regulisala.

Dimitrije Ilić
Beskrajno volite svoju decu. Pružite im srećno detinjstvo, kakvo oni i zaslužuju. Roditelj je ponekad uskraćen da deci pruži maksimum, ali ako su deca pravilno vaspitana i usmerena, umeće to da razumeju. Zato ne gubite vreme.

Bata Zdravković
Imam samo jedan savet - počnite s vaspitanjem od rođenja. Gvožđe se kuje dok je vruće.

Zoran Živković
Roditelji ne bi trebalo da sputavaju spontanost, nezavisnost i kreativnost svoje dece. Moraju da im stvore minimum egzistencijalnih uslova za normalno i sadržajno odrastanje i da im, pre svega, ličnim primerom pomognu da oforme sistem vrednosti koji će od te dece stvoriti dobre i uspešne ljude.

Minja Subota
Smatram da ljudi daju onoliko koliko su primili, zato je veoma bitno da u porodici dobijete svu potrebnu ljubav koja će vam grejati dušu dalje kroz čitav život.

Đorđe Mićić
Strpljenja, strpljenja, strpljenja. Svi od dece očekuju da odmah slušaju, da se ponašaju onako kako roditelji očekuju. Ne zaboravite da dete nije tabula raza, već ličnost. Jedinstvena i neponovljiva. Uostalom, kao sto reče Ršum: „Dete je dete, da ga volite i razumete".

Muhaj Tang
Veoma je važno da svoje dete od samog rođenja poštujete kao ličnost. Da izgradite dobar odnos s detetom, tako da u svakom trenutku ono zna da ste tu za njega. Tretirajte svoje dete kao najboljeg prijatelja, a onda neće izostati ni dobra komunikacija ni poverenje.

Sanja Ilić
Očinstvo mi je donelo neke nove radosti u životu na poseban način. Najviše od svega sam ponosan na naš odnos, koji nije samo odnos oca i sina već pre svega prijateljski. On mene zove Sanja i to mi uopšte ne smeta, čak mi je jako simpatično. To je i moj savet, gradite sa svojom decom prijateljski odnos.

Vlada Mandić
Svima savetujem da više pričaju sa svojom decom, bez obzira na to kog su ona uzrasta. Da uvek odvoje vreme za svoje mališane, jer živimo u vrlo stresnom vremenu. Tempo života i obaveze nas svakodnevno melju pa u čitavom tom haosu zaboravimo na mnoge važne stvari, možda najvažnije u životu, a to su deca, porodica i prijatelji.

Andrija Baki Đogani

Deca su stvorena da se obožavaju! Meni kao detetu nije pružana roditeljska ljubav i zato sada osećam potrebu da svojoj ćerki pružim svu ljubav ovog sveta. Deca su najveće bogatstvo i tako se prema njima i odnosite.

M. P. i S. O.