Broj 251
Početna > Zanimljivosti > Kako se neguje Aleksandra Jeftanović

Kako se neguje Aleksandra Jeftanović

Žene vole da u Novu godinu uđu savršene, imaš li i ti specijalne pripreme za to veče?
Kada je reč o novogodišnjim praznicima, moj stav je pomalo neuobičajen. Sam doček Nove godine me ne inspiriše naročito, verovatno zato i nemam uobičajenu euforiju. Što se savršenstva tiče, mislim da ono ne postoji i da težnja ka njemu može da predstavlja samo opterećenje.

Kako ćeš se našminkati u novogodišnjoj noći, a kako se inače šminkaš?
U opisu mog posla je da sam lepo našminkana, imam lepu haljinu, frizuru... Tako da sam ja sređenija svake nedelje kada radim emisiju nego za sam doček Nove godine.

Veruješ li da crvena boja u toj noći donosi sreću, hoćeš li možda staviti crveni ruž ili obući crveni veš?

Kao klinke, moje drugarice i ja smo jedne drugima poklanjale crveni veš za tu priliku. Iako mi je to simpatičan običaj, ne praktikujem ga više jer nisam sujeverna a i mislim da sam ga prerasla.

Koji parfem ćeš staviti tom prilikom?

Meni je parfem deo svakodnevne čarolije. Tri omiljena su mi Kloi Lov, Vivijan Vestvud Budoar i Gerlan Insolens.

Da li u specijalnim prilikama podižeš kosu, s obzirom na to da retko imamo priliku da te vidimo sa, na primer, punđom? Kako neguješ kosu?
Retko je podižem iz praktičnih razloga. Kosa mi je veoma duga, izuzetno gusta pa postoje ozbiljne pripreme da bih je podigla. Bilo koja punđa u mom slučaju često izgleda kao neko arhitektonsko rešenje koje zahteva najmanje 50 ukosnica. Posle dve-tri punđe shvatila sam da to baš i nije za mene. Inače, kosa mi je vrlo kvalitetna i ne zahteva puno pažnje. Njena nega se zasniva na pranju, stavljanju maske, zatim je raščešljam i osušim.

Koji je najbolji savet koji si dobila kada je nega lica i tela u pitanju?
Da je lepa žena zadovoljna žena. Čista kosa, uredni nokti i negovana koža su ogledalo takve žene. Nega nije skupa, zahteva samo malo vremena i posvećenosti.

Šta misliš, koje korake i kada treba preduzeti da bi se usporilo starenje kože?
Najvažnija je hidratacija, spolja i iznutra, genetika, odgovarajuća nega, zdrava ishrana, ali i što manje vremena provedenog u zadimljenom prostoru.

Koje kozmetičke tretmane nikada ne preskačeš?
Čišćenje lica s masažom je fantastičan tretman iako nemam ništa ni protiv maski koje vrate tonus. Ipak, mislim da koži ništa ne može da prija kao osam sati kvalitetnog sna i godišnji odmor!

Suzana Obradović