Broj 251
Početna > Intervju > Aleksandra Dabić

Moj stil

Aleksandra Dabić

Iako je ispala iz Prvog glasa Srbije, talentovana pevačica kaže da je srećna što je došla do samog kraja, priznaje da joj prija popularnost i otkriva da voli da eksperimentiše s raznim stilovima jer garderoba odražava njenu ličnost

Da li si oduvek želela da se baviš pevanjem, kada si zavolela muziku?
Od malih nogu pevam i oduvek sam želela da se bavim muzikom, ali kako nije bilo mogućnosti da pohađam muzičku školu u Uroševcu, upisala sam je u Leskovcu 1999. godine. Imam dve godine flaute i solo pevanja u nižoj i tri godine srednje škole u Beogradu, odsek solo pevanje. Nisam je završila zbog obaveza na Filološkom fakultetu, ali muzika me oduvek inspiriše.

Šta se sve u tvom životu promenilo od učešća u Prvom glasu Srbije, prija li ti popularnost?

Promene će tek sada uslediti. Kako smo bili u izolaciji u kući, nisam imala stvarnu sliku o popularnosti, ali mi je prijalo kada izađem vikendom među ljude i vidim da me podržavaju, a to primećujem i na mom Fejsbuk profilu.

Čemu te je ovo takmičenje naučilo?

Tokom takmičenja sam naučila da usmerim energiju na svoj nastup, da verujem u sebe i da mislim pozitivno, bez obzira na plasman. Srećna sam što sam došla do samog kraja.

Ti si se vizuelno najviše promenila od početka takmičenja. Šta ćeš usvojiti i primeniti od svega toga u svakodnevnom odevanju, jesi li naučila nešto novo o oblačenju?
Uživala sam u transformacijama i dopalo mi se sve što sam nosila, ali sam najviše uživala u haljinama jer je to moj stil, mada volim i kostime jer svaka pesma zahteva određeni stajling. Naučila sam mnogo toga i sad znam kako treba da izgledam na sceni.

Koliko ti je zapravo važna garderoba u kojoj pevaš i kako se osećaš u tome što nosiš?

Važno mi je da mi bude udobno i da me inspiriše garderoba koju nosim. Na moj način interpretacije uticali su stajling i scena, ali pevanje mora biti dobro, kako god da sam obučena. Bila sam srećna zbog svih kreacija koje sam nosila.

Voliš li da eksperimentišeš s garderobom i isprobavaš različite stilove?

Volim da eksperimentišem jer garderoba odražava moju ličnost i volim da istražujem stilove. Mislim da je to najbolji način da što više upoznam sebe.

Kako se tvom momku dopada tvoja vizuelna promena, koliko ti znače komplimenti na račun izgleda?

Moj momak je oduševljen garderobom koju sam nosila u emisijama i prijaju mi njegovi komplimenti, ali najlepši kompliment sam dobila od svojih navijača kad sam pevala Dodirni mi kolena i Tridesete.

Kako bi opisala svoj stil odevanja, šta za tebe znači imati stila?

Svoj stil bih opisala kao romantičan, ali u Prvom glasu Srbije sam uvidela da mi prija i ekstravagancija! Po meni, imati stila znači usklađivati garderobu sa svojim izgledom i temperamentom. To ne mora da bude skupa odeća, važno je da je zanimljiva i udobna.

Misliš li da se žena rađa sa stilom ili se on gradi tokom celog života?

Stil treba i poželjno je da se menja tokom života, u tome je čar. Svaka žena treba da se oseća lepom i da neguje unutrašnju lepotu jer ona je najvažnija.

U čemu se osećaš ženstveno i seksi, koji odevni predmet je tvoj „kec u rukavu"?
Haljine raznih dužina, džins i korseti... Uvek se osetim seksi u garderobi koja prati liniju mog tela.

Koji je tvoj modni fetiš, čemu ne možeš da odoliš?
Obući! Obožavam je.

Bez čega u tašni ne izlaziš iz kuće?

Čega sve nema u mojoj tašni. (Smeh) Glavne stvari su ključevi, mobilni, dokumenta, sjaj za usne i novčanik.

Kako održavaš vitku liniju?
Idem na fitnes, volim zdravu hranu, ali nikad ne jedem nešto što mi nije ukusno. Mislim da je u svemu u životu umerenost najbitnija.

Šta ženu čini lepom, a kada si ti sebi najlepša?

Žena je najlepša kad voli sebe i kad je voljena, a ja sam sebi najlepša kad sam nasmejana.

Šta je, po tebi, najvažniji modni dodatak za jednu mladu devojku?

Svaka mlada devojka treba da vodi računa o sebi i da nosi ono što joj odgovara i u čemu se oseća prijatno. Izdvojila bih ešarpe kao najvažniji modni dodatak ove sezone.
 
Moja druga koža
Volim da nosim slojevitu garderobu zimi i počela sam da kombinujem
stvari s raznim dodacima. Mada više volim letnje stvari, haljinice i
suknje  

 

 

Milica Prelević
Foto: Prva srpska televizija