Broj 250
Početna > Intervju > Sofija Vukajlović

Moj stil

Sofija Vukajlović

Mlada srpska vaterpolistkinja kaže da prati modu, ali da usklađuje trendove kako joj odgovara, uživa da eksperimentiše sa odećom i otkriva da bi poslednju paru dala na kvalitetnu kozmetiku

Šta je za tebe stil i kako bi definisala svoj stil?
Za mene je stil jednostavnost. U životu ne volim komplikovane kombinacije, što se podrazumeva i kada je odeća u pitanju. Volim jednostavne linije oplemenjene nekim interesantnim detaljem. Obožavam dobar nakit.

Tajni recept za lepotu?
Mislim da je lepota u oku posmatrača i da dolazi iz dubine naše duše, tako da tu nema nekog tajnog recepta. Ako hoćemo da budemo lepi, bićemo. Lepota je nešto što zrači, što nekoga može da privuče, ali isto tako i da odbije.

Da li pratiš modu?
Usklađujem nove trendove onako kako meni odgovara. Nosim odeću koja mi prija i u kojoj se osećam slobodno.

Biraš li odeću u zavisnosti od raspoloženja?
Kada sam srećna, obično nosim neke svetle, često tirkizne tonove. Opet, sve zavisi i od godišnjeg doba. Studiram slikarstvo i boje su izuzetno zastupljene u mom životu, pa se trudim da toplim tonovima razbijem monotoniju. Generalno, zima nije moje godišnje doba jer ne volim slojevito oblačenje. Sve te tamne i teške stvari me nekako stežu i opterećuju.

Na šta bi potrošila poslednju paru?
Kvalitetna kozmetika i nakit su moje slabosti. U kupovini odeće nekako mogu da se obuzdam, ali za kozmetiku ne postoji granica.

Koja je, po tebi, idealna odevna kombinacija?
Mala crna haljina, eventualno s nekim šeširom ili mašnom u kosi, neprevaziđena je kombinacija.

Eksperimentišeš li kada je reč o odevanju?
Uživam u tome. Kada iz toga izađe neka ekstravagantna kombinacija, verujte da to ne radim namerno.

Voliš li visoke potpetice ili preferiraš ravnu obuću?

Volim štikle i moram priznati da mi je upravo obuća s vrtoglavom potpeticom slaba tačka. Doduše, u proleće možete da me vidite i u baletankama. Patike su mi neka vrsta svakodnevne obuće, s obzirom na to da se bavim sportom.

Koliko vremena provodiš pred ogledalom?
Ako pitate moju mamu ili tatu, rekli bi vam da pola života provodim u kupatilu. Lepo se osećam posle kozmetičkog tretmana, a dobro tuširanje je ritual kojim počinjem dan.

Da li u ljubavi slušaš srce ili razum?
Racionalista sam i uvek slušam razum. I drugaricama sam često dosadna kada im kažem dok „leptirišu" - Pa, dobro, dokle? Da budem iskrena, ne mogu reći da sam do sada bila ekstremno zaljubljena. Još uvek su na snazi drugi prioriteti, a za ljubav ima vremena.

U mom ormanu
Koje krpice zauzimaju najviše mesta u tvom ormanu?
Svega ima u mom ormanu, prilagođavam odeću svakoj situaciji, a u krpicama preovladava sport! (smeh)

Moja druga koža
U čemu se osećaš najležernije?

Odlično se osećam kako u sportskoj odeći, tako i u kupaćem kostimu, ali i u svečanoj večernjoj haljini.

 

 

Dragana Rodić