Broj 250
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Tom Kruzu:

Pet stvari koje niste znali o Tom Kruzu:

1. Tom je rođen 3. jula 1962. Kao klinac obožavao je sport, posebno atletiku i hokej. Detinjstvo su mu obeležile i česte selidbe, a zbog maltretiranja koje je trpeo od svojih školskih drugova oboleo je od disleksije s kojom se i danas bori. Kada su ga u srednjoj školi zbog povrede kolena izbacili iz rvačkog tima, Kruz ne znajući šta će sa sobom, pokušava malo da glumi i na svoje veliko iznenađenje - postiže veliki uspeh.
2.  Na filmu se pojavio 1981. godine u hitu Beskrajna ljubav s Bruk Šilds. Pet godina je čekao pravu, veliku priliku, a onda je stigla glavna uloga u filmu Top gan. Usledio je Koktel, pa Kišni čovek i Rođen 4. jula Olivera Stouna, koji je Kruzu doneo i prvu nominaciju za Oskara. Kruz je poznat i kao glumac koji retko na snimanjima angažuje dublera iako su neretko u pitanju vrlo opasne uloge akcionih superheroja.
3.  Prvi put se oženio 9. maja 1987. godine koleginicom Mimi Rodžers. Iako je ovaj brak trajao svega tri godine, ostao je poznat po tvrdnjama da ga je upravo Mimi upoznala sa sajentologijom, čiji je Tom danas najistaknutiji član. Ubrzo nakon razvoda, 1990. godine, Kruz je na snimanju filma Dani groma upoznao buduću suprugu, Nikol Kidman. Iako su tabloidi stalno pisali o problemima u njihovom braku, ovaj par je, sve do 2001. godine, živeo u harmoniji. Usvojili su devojčicu Izabelu i dečaka Konora. Posle deset godina braka Kruz je podneo zahtev za razvod, navodeći kao razlog „nepomirljive razlike". Tom se nakon razvoda sa Nikol zabavljao tri godine s koleginicom iz filma Vanila skaj, Penelopom Kruz.
4. U aprilu 2005. godine otpočeo je vezu s Keti Holms. Samo tri meseca od početka zabavljanja, u junu iste godine, Kruz je zaprosio Keti na vrhu Ajfelove kule u Parizu. Sledeće godine u aprilu Keti je rodila devojčicu kojoj je par dao ime Suri, što na hebrejskom znači princeza. Suri je prvo biološko Kruzovo dete. Par je i danas u braku, iako se povremeno objave napisi kako im je veza zapala u krizu.
5. Tom ima tri nominacije za Oskara i isto toliko osvojenih Zlatnih globusa. U nekoliko navrata bio je visoko plasiran na Forbsovim listama najmoćnijih poznatih ličnosti, a nisu ga zaobišle ni titule za najseksepilnijeg frajera.