Broj 250
Početna > Lepi i zdravi > Od kockica do monopola

Igračke kojima se raduju

Od kockica do monopola

Nova godina je na pragu i ukoliko razmišljate o idealnom poklonu za vašeg mališana, evo nekoliko zanimljivih predloga koji vam mogu olakšati kupovinu

Ukoliko je vaš junior napunio prvu godinu, interesuju ga kocke, posudice najrazličitijih oblika, boja i veličina, a pogodne za presipanje, mešanje... Sve do druge godine kupujte detetu igračke koje se kotrljaju i imaju konopac da bi dete moglo da ih vuče. Naročito su dobre drvene i plastične, koje pri pokretu ispuštaju razne zvukove, mogu da se rastave i sastave, imaju različite elemente koji se ubacuju u neki „kalup".

Da svetle i zveckaju
Za mališane od druge do četvrte godine igračke moraju da svetle, zveče, trepere, pevaju... U tom dobu i knjige su dobar izbor, i to one od čvrstog kartona, zaobljenih ivica, veselih boja i privlačnih ilustracija. Deci do tri najzabavnije su knjige koje uz osnovni tekst ispod preklopa imaju i sakriven odgovor, novu sliku ili stih.

Čoveče, ne ljuti se
Do polaska u školu kupujte kreativne i edukativne knjige, slagalice i društvene igre (domine, „čoveče, ne ljuti se"...). Zabavne su, nisu skupe, a uče dete da postoje pravila kojih mora da se pridržava, kao i situacije koje više zavise od sreće nego od truda. Uviđanje faktora sreće omogućava detetu da nauči da kontroliše emocije.

Ž. M.