Broj 250
Početna > Zanimljivosti > Ljubavna akcija podmlađuje

Seks i statistika

Ljubavna akcija podmlađuje

Iako je mnogo onih koji veruju da sve znaju o akciji pod ljubavnim pokrivačem, sve je više novih informacija koje i seksologe znaju da iznenade. Tako, na primer:
- Muškarci na internetu traže pornografiju šest puta češće od žena. Za razliku od njih, dame su sklonije „mekoj" erotici.
- Kada je reč o seksu i vezivanju, muškarci su češće ti koji završe sa kanapom ili lisicama oko zglobova ruku i nogu. Zašto? Doktori za seks ističu da je to zbog toga što muškarci u životu gotovo sve imaju pod kontrolom, a seks je jedino područje na kome mogu da se opuste i prepuste.
- Među jestivim donjim rubljem najpopularniji je ukus višnje, a najmanje je popularna čokolada. Nema logičnog objašnjenja zašto je to tako. Jednostavno, o ukusu ne treba raspravljati.
- Redovan seks ženu čini mladolikijom i privlačnijom. Za to je odgovoran hormon estrogen koji daje sjaj kosi i mekoću koži.
- Žene s doktoratom češće upražnjavaju seks za jednu noć od ostalih. Seksolozi tvrde da je to zbog toga jer ne očekuju da ih muškarac s kojim vode ljubav odmah oženi.
- „Prljave reči" u seksu više koriste žene nego muškarci. Kažu da je tako jer dame više uzbuđuju audio-elementi, baš kao što muškarce uzbuđuju vizuelni.
- Žene više vole čokoladu od seksa, bar tako pokazuju neka istraživanja. Stručnjaci objašnjavaju da je to zbog određenih sastojaka u čokoladi koji stimulišu hemijske reakcije u telu koje se stvaraju i tokom seksa.

D. R.