Broj 249
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Ledi Gagi

Pet stvari koje niste znali o Ledi Gagi

1. U želji da obori rekord najuspešnije i najposećenije turneje, koji drži irska rok grupa U2, Ledi Gaga namerava da krene na dvogodišnju turneju u okviru koje bi održala 450 nastupa širom sveta, a pop diva i njen tim se nadaju da će biti bolji i od Majkla Džeksona i Rolingstonsa.
2. Otkako se pojavila na svetskoj muzičkoj sceni, dvadesetpetogodišnja Stefani Džermanota vinula se u sam njen vrh, a poznata je i kao svojevrsna modna ikona koja se trudi da bude uzor mlađim naraštajima, sa namerom da ih navede da uvek budu jedinstveni i svoji, baš kao što je i ona. Rođena je u martu 1986. godine u Njujorku. Kao apsolutni sluhista, klavir je počela da svira sa samo četiri godine.
3. Prvu baladu napisala je sa trinaest godina, a već sa četrnaest je nastupala u noćnim klubovima. Sa sedamnaest godina dobila je stipendiju za prestižnu akademiju umetnosti Tiš, gde je studirala muziku. Zadivljeni njenim perfektnim sluhom i veštinom pisanja hitova, mnogi izvođači su je zaposlili kao kompozitora i tekstopisca, kao što su Ejkon, Fergi, Pusiket dols i Britni Spirs. Svetsku slavu stekla je albumom The Fame Monster.
4. Umetničko ime Ledi Gaga dao joj je muzički producent Rob Fazari, koji je njen glas poredio s glasom pevača grupe Kvin Fredija Merkjurija i uzeo je ime Gaga iz hita grupe Kvin Radio Ga Ga. Gaga je prirodna brineta, ali se 2008. ofarbala, jer su je mnogi mešali sa Ejmi Vajnhaus. U maju 2009. Gaga je za časopis Rolingstoun izjavila da je biseksualka i da je inspirišu lepe žene. Ona je dodala da ta činjenica tera njene momke da se osećaju neprijatno.
5. Bez obzira na uspeh, novac i slavu, ova devojka nikako ne uspeva da se skrasi u stabilnoj romantičnoj vezi. Nakon što je rekla kako je privlače muškarci koji imaju ili veliki penis ili diplomu sa Harvarda, Gaga je izjavila i još nešto kontroverzno: kako joj je koža lepa zahvaljujući orgazmima i spanaću.