Broj 248
Početna > Prica > Rodiću sina

Dajana Paunović

Rodiću sina

Pevačica Dajana Paunović otkriva da će za tri meseca na svet doneti dečaka i kaže da je njen suprug Žika najbolji muž na svetu

Plavokosa voditeljka i pevačica kaže da nije bila mnogo iznenađena kada je saznala da je u drugom stanju jer je sa suprugom Žikom Jakšićem planirala dete, tvrdi da je spremna na sve promene koje majčinstvo nosi i priča kako se priprema za najvažniji dan u životu svake žene, kao i o tome da li će njen muž biti prisutan u porođajnoj sali.

Kako si reagovala kada je test pokazao trudnoću?

Žika i ja smo želeli dete i mnogo puta smo razgovarali o tome. Kada sam saznala da sam u drugom stanju, nisam bila mnogo iznenađena zato što sam očekivala takav rezultat. Prvi simptomi i prvi nagoveštaji trudnoće javili su se posle par nedelja, a jutarnje mučnine i povraćanje su mi bile prvi znak. Srećom da je trajalo kratko.

Na koji način si radosnu vest saopštila suprugu, kako je on reagovao?

Radosnu vest sam suprugu saopštila putem telefona. Kada sam videla rezultate, bila sam toliko nestrpljiva da nisam mogla da sačekam da ga vidim pa sam mu odmah javila vest, koju je on dočekao s oduševljenjem i velikom srećom.

Šta je sve drugačije otkada si u drugom stanju i jesi li spremna na promene koje majčinstvo nosi?

Skoro da je sve isto. Ponašam se, živim i radim isto kao i pre, jedino što sada idem ranije na spavanje pa samim tim ranije i ustajem, što mi prija. Svesna sam da majčinstvo donosi promene, ali se toga ne plašim i shvatam to kao nešto normalno.

Kako se osećaš, kako podnosiš trudnoću?
Osećam se sjajno, nemam nikakvih tegoba koje znaju da muče žene u drugom stanju, u šestom sam mesecu i sve je kako treba. Tempo nisam nimalo usporila. Možda sam ga čak malo i ubrzala. Dan mi je ispunjen raznoraznim obavezama koje se tiču kako salona i kuće, tako i posla kojim se bavim.

Kako se pripremaš za porođaj i majčinstvo?
Moram priznati da posetim ponekad sajt bebac.com i pročitam nešto uopšteno o trudnoći, ali se uglavnom oslanjam na konsultovanje sa svojim ginekologom i pridržavam se onoga što mi on kaže. Postoje neka opšta pravila, ali je svaka žena za sebe i trudnoću i porođaj svaka podnosi drugačije.

Plašiš li se porođaja?
Ne hvata me panika jer imam još do porođaja i ne želim da se opterećujem unapred. Još nisam odlučila na koji način ću se poroditi. Kada i to bude došlo na red, uz savet svog lekara i mišljenje supruga, i to ćemo odlučiti. Do tada, uživam u svakom danu svoje trudnoće i jedva čekam da vidim bebu pa mi i to daje dodatnu snagu da se ne plašim.

Sada je postao trend da očevi prisustvuju porođaju, jesi li razmišljala da i tvoj suprug bude uz tebe kada se budeš porađala?

Moj suprug neće prisustvovati porođaju zato što smatram da za tim nema potrebe. Mislim da to i nije baš najdivniji prizor za njih. Mnogo mi je lepše da posle porođaja muškarac vidi voljenu ženu kako u naručju drži krunu njihove ljubavi.

Znaš li kog je pola beba?
Imala sam osećaj od samog početka da je dečak i tako je i bilo, što sam potajno i priželjkivala.

Imaš li česte promene raspoloženja, jesi li razmažena trudnica, imaš li nekih prohteva?
Niti mi hormoni bukte niti imam promene raspoloženja, a nemam ni nekih posebnih prohteva. Mislim da sam trudnica koja uopšte ne opterećuje nikoga oko sebe i da to drugo stanje kod mene za sada uopšte ne dolazi do izražaja, na veliku radost mojih najbližih.

Da li je Žika nežan i pažljiv prema tebi, ispunjava li ti svaku želju?
Da, ali tako je bilo i ranije, imam najboljeg supruga na svetu koji zna da oslušne sve moje želje i sprovede ih u delo.

Imaš li nekih prohteva kada je o hrani reč? Vodiš li računa o tome šta jedeš?
Vodim računa o ishrani, hranim se kvalitetnije, izbegavam previše masnu hranu, pice, pekare. Gledam da sve što pojedem sadrži ono što je potrebno i za mene i za bebu.

Koliko si se do sada ugojila?
Nisam opterećena kilogramima ali svakako ne bih volela da se mnogo ugojim tokom trudnoće. Za sada sam se ugojila pet-šest kilograma, što je savim u redu. Ni slučajno nisam za to da se u trudnoći drži dijeta, ali ni da se jede prekomerno.

Koje vrednosti ti je bitno da naučiš dete, misliš li da ćeš biti stroga mama?

Iako je još rano o tome razmišljati, trudiću se da mu prenesem sve svoje dobre osobine. Trudićemo se da ga vaspitavamo onako kako su nas naši roditelji vaspitavali. Sigurna sam da neću biti stroga mama, ali ni previše popustljiva.

Šta bi iz svog trudničkog iskustva poručila budućim mamama?
Da slušaju svog lekara, da budu što aktivnije, da se što zdravije hrane i da uživaju u svojoj trudnoći!

 

Milica Prelević