Broj 248
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Dejvidu Duhovniju:

Pet stvari koje niste znali o Dejvidu Duhovniju:

1. Dejvid Vilijam Duhovni rođen je 7. avgusta 1960. godine u Njujorku, kao drugo od troje dece u porodici Amrama Duhovnija, američko-jevrejskog publiciste i učiteljice Margaret Miler. Ime je dobio po Davidu, skulpturi čuvenog Mikelanđela, a drugo ime Vilijam po dedi.
2. Diplomirao je na Prinstonu, a magistrirao englesku književnost na Jejlu. Posle koledža upisuje časove glume, a atraktivna pojava otvara mu vrata za nekoliko reklamnih angažmana. Na početku karijere igrao je u nekoliko serija i manje zapaženih filmova, a svetsku slavu stekao je igrajući u kultnoj seriji Dosije iks. Na TV ekrane vraća se serijom Kalifornikacija, koja je osvojila prvo američku publiku, a onda i publiku širom sveta.
3. Radnja serije vezuje se za Henka Mudija, romanopisca koji je dostigao vrhunac karijere i onda stao. Dane provodi spavajući do popodne i smišljajući načine kako da natera bivšu ženu Karen da mu se vrati, a noćima se opija, drogira i izlazi s devojkama sumnjivog morala.
4. Dejvidov brak sa glumicom Teom Leoni smatrao se jednim od najčvršćih u Holivudu. Venčali su se 6. maja 1997. godine i imaju dvoje dece. Ćerkica Medlin Vest je rođena 24. aprila 1999, a sin Kid Miler rođen je 15. juna 2002. Ipak, 2008. priznao je da je opsednut seksom, pornografskim internet stranicama i erotskim forumima i da mu je uvek bilo teško da ne prihvati neku seksualnu ponudu.
5. Njegove navike su uticale na raspoloženje supruge, koja mu je postavila ultimatum: razvod ili lečenje. Par je nakratko bio rastavljen 2008. godine kada je Duhovni bio na odvikavanju od seksa. Bračne zavete obnovili su 2009. godine, a Tea nakon toga nije želela da daje izjave o njihovom braku.