Broj 247
Početna > Intervju > Moja ljubav iz bajke

Muško-ženska priča

Moja ljubav iz bajke

Zgodna voditeljka emisije Milica na kvadrat Marina Kotevski kaže da veruje u ljubav do kraja života, ističe da ženama treba puno pažnje i nežnosti i otkriva da je srećno zaljubljena i da se pored svog muškarca oseća kao u bajci

Ognjan Radivojević te je pitao: „Da li ti je to što si TV lice prednost ili mana u prvom kontaktu s muškarcem koji ti se dopadne?"
Radim ono u čemu sam se pronašla i što me čini srećnom. Ako neko zbog toga smatra da ne treba da priđe meni, odnosno bilo kojoj dami koja se bavi javnim poslom, greši. Mi smo baš kao i sve ostale devojke i žene, imamo iste želje, delimo iste strahove, radujemo se istim stvarima... Nikada se nisam opterećivala time da neko ne želi da mi priđe iz straha ili da neko možda baš zato želi da me upozna bolje.

Misliš li da se muškarci plaše uspešnih žena, jesi li to osetila ikada na svojoj koži?
Da budem iskrena, jesam. Ali mene takvi muškarci uopšte ne zanimaju, jer ako ne mogu da se nose sa uspehom žene, to znači da oni nisu dovoljno ostvareni i zadovoljni sobom. Kada muškarac nije ispunjen onim što radi, često svoje nezadovoljstvo ispoljava u odnosu s partnerkom, što je pogubno po vezu. Naravno, nije tako uvek, ali pravo je bogatstvo i sreća kad pronađete nekoga ko vas razume i podržava, bez obzira na posao koji obavljate.

Jesu li muškarci s Marsa a žene s Venere?
Nedavno sam baš pročitala knjige Muškarci su s Marsa, žene su s Venere i Mars i Venera u spavaćoj sobi. I stvarno sam u jednom trenutku pomislila: 'Ma da, stvarno su muškarci s Marsa'! Ali, mislim da za svakoga postoji neko ko je njegov/njen savršen par. Verujem u ljubav, pravu, bezuslovnu, onu do kraja života... Takva ljubav podrazumeva da se, s koje god planete došli, ipak razumemo i živimo skladno na ovoj našoj Zemlji!

Šta je ono najvažnije što si naučila o muškarcima, a koja je njihova najveća mana?
Ne kalkulišem u ljubavi. Uvek sam otvorena, iskrena i ne stidim se da pokažem svoja osećanja. Zbog toga sve lekcije koje sam naučila padaju u vodu, jer kad ljubav zakuca na vrata, sva prethodna iskustva su nebitna. Nije mi jasno zašto se muškarci, kada im je teško, toliko zatvaraju u sebe. Mi žene smo potpuno drugačije - čim se izjadamo nekome, nama bude lakše...

Poznato je da muškarci imaju pregršt zabluda o ženama. Koja je njihova najveća predrasuda o ženama, iz tvoje perspektive?
Mislim da su muškarci ubeđeni da se sve žene pretvaraju, da glume nešto što nisu, da su neiskrene. Zapravo, žene jesu slabiji pol i treba im puno ljubavi, pažnje, nežnosti, topline... Muškarci zaboravljaju da su žene, bez obzira na to koliko se emancipovale i napredovale u karijeri, na prvom mestu žene koje žele da budu voljene i pažene.

Zašto žene uvek žele da promene svoje muškarce?
Na mnogim primerima je dokazano da muškarce ne možemo promeniti, ma koliko mi to nekad želele! Jednostavno, kada se žena zaljubi, ne vidi ništa sem onoga što želi da vidi i tada veruje da sve može da uradi. Muškarac je taj koji sam mora da se okani nekih loših navika, da se promeni ukoliko to on želi, ali mislim da je to pitanje zrelosti. Neko sazri pre, neko posle. Muškarce retko menjaju žene, a mnogo češće situacije i godine.

Čega se plašiš u vezi, a šta nikada ne bi oprostila muškarcu?
Ničega se ne treba plašiti, treba dati sve od sebe i biti onakav kakav jesi. Čim imate strah od nečega, izbegavate nešto, to znači da intuitivno shvatate da tu nešto ne štima... Mislim da su veze u kojima neko od partnera previše strahuje i pribojava se nečega osuđene na propast. Loše stvari treba ostaviti iza sebe, jer svaka je veza nov početak. Ne treba unositi teret prošlosti i lošu energiju. Nikad ne reci nikad, ali muškarcu sigurno ne bih oprostila prevaru.

A šta očekuješ od muškarca u vezi?
Očekujem da i on meni bude podjednako posvećen i privržen, da se međusobno poštujemo i da imamo poverenje jedno u drugo.

Frojd je rekao da veliko pitanje na koje nikad nije odgovoreno i na koje on sam nije uspeo da nađe odgovor, uprkos tridesetogodišnjem istraživanju ženske duše glasi - Šta žena hoće? Koji bi bio tvoj odgovor na ovo pitanje?

Muškarcima to možda nije jasno, verovatno misle da mi nikada nismo zadovoljne. Ali nije tako. Svaka žena hoće pored sebe muškarca koji je voli i koga ona voli, koji je poštuje, čuva od svega i od svih. To je sasvim dovoljno.

Nešto sasvim lično
Veruješ li u prinčeve?

Verujem u svog princa! On nije na konju, ali čini da se osećam kao u
bajci... Vredi ga čekati i savetujem svim damama da imaju strpljenja.
Nema tu pravila, nekome se posreći pa odmah naiđe na čoveka svog života,
a neko se izljubi sa raznim žabama! Važno je da na kraju sve dođe na
svoje...

Koje osobine treba da poseduje savršen muškarac?

Moj savršen muškarac treba da bude duhovit, da me uveseljava i da njega
ja uveseljavam, da budi u meni strast i da imamo zajedničke planove za
budućnost.

Jesi li pronašla takvog?

Nerado pričam o svom privatnom životu, ali priznaću vam da sam srećno
zaljubljena. Imam dečka i veoma sam ispunjena na ljubavnom planu.

Kažu da se zaljubljenost, kašalj i siromaštvo ne mogu sakriti. Da li se
tebi na licu vidi kada si zaljubljena, sijaš li od ljubavi?

O, da! Kada sam zaljubljena, to vide svi. Baš mi je jedna koleginica
nedavno rekla: „Maki, kako je lako dogovarati se s tobom kada si
zaljubljena. Sve može!" Kada je čovek zaljubljen, baš ništa mu nije
teško!

Kakva si kada voliš, šta bi učinila zbog ljubavi i voljenog muškarca?

Veoma sam posvećena, ali ne samo u ljubavi. Za porodicu, prijatelje i
partnera koji to zasluži, uradila bih apsolutno sve. Volim da su ljudi
oko mene srećni i uživam u tome da im priređujem sitne radosti. Ne mogu
sada baš sve da vam otkrivam, ne bih da pokvarim neko iznenađenje.

 

Milica Prelević
Foto: Naike Bokan
Šminka: Tijana Mitić