Broj 247
Početna > Lepi i zdravi > Med i mleko za opuštanje

Jesenje kupke

Med i mleko za opuštanje

Osetite blagodeti kupki od mleka u svom domu, brzo i lako, s namirnicama koje već imate, po savetima kozmetičara

Za suvu kožu
Kupka od meda i mleka za suvu kožu hrani je i čini baršunastom. Enzimi mleka kožu održavaju zategnutom, a med je regeneriše i čini sjajnom i glatkom.
Priprema kupke: U napunjenu kadu dodati dva litra toplog punomasnog mleka prethodno pomešanog sa 400 grama meda. Nakon 30 minuta kupke po završetku ne ispirati telo vodom, već ostaviti da koža upije hranljive sastojke.

Za detoksikaciju
Kupka od kozjeg mleka i morske soli za detoksikaciju ubrzava cirkulaciju i podstiče izbacivanje štetnih materija iz organizma. Morska so čisti kožu i podstiče mršavljenje dok kozje mleko hrani i umiruje iritiranu kožu.
Priprema kupke: U kadu punu tople vode dodati 500 grama krupne morske soli, litar svežeg kozjeg mleka i par kapi eteričnog ulja lavande koje će neutralisati miris mleka i dodatno vas opustiti.

U beloj kafi
Ovo je specifična kupka za užitak svih čula i vrlo je delotvorna u borbi protiv celulita. Kofein je odličan antioksidant, stimuliše nervni sistem, utiče na dobro raspoloženje i podiže nivo energije. Mleko bogato vitaminima A i E hrani vašu kožu. Poželjno je pre kupke uraditi piling tela sveže samlevenom kafom.
Priprema kupke: U punu kadu tople vode dodati litar punomasnog mleka obogaćenog vitaminima u koje ste prethodno umešali pet supenih kašika sveže mlevene kafe.

Obavezan piling
- Preporuka je da se pre svake kupke uradi piling tela kako bi sastojci iz kupke lakše delovali na dublje slojeve kože. To možete učiniti na jednostavan način mešanjem decilitra bademovog, maslinovog ili kantarionovog ulja s jednom do dve supene kašike morske soli, kukuruznog brašna ili sveže samlevene kafe - savetuje Violeta Vladisavljević, kozmetičar spa centra Lago di spa.

 

Žaklina Milenković