Broj 246
Početna > Intervju > Milica Zarić

Moj stil

Milica Zarić

Glumica koja iza sebe ima brojne pozorišne i filmske uloge otkriva tajne dobrog stila i savet za šoping koji joj je mama dala

Šta te više ispunjava, rad na filmu i televiziji ili u pozorištu?
Ne razdvajam to na taj način. Zavisi od komada, uloge, ekipe... Na primer, u Beogradskom dramskom pozorištu još uvek radim predstavu Zečija jama, u kojoj igram sjajnu i veliku ulogu kojoj sam se dosta posvetila. Poslednja hit predstava je Kelerabe su zdrave, čija je premijera nedavno bila u Beogradskom dramskom pozorištu. Ta predstava je nastala iz velike ljubavi prema pozorištu nas koji tu radimo. Marko Živić i ja glumimo glavne uloge, pored Ivana Zarića i Borke Tomović.

Da možeš, u koji period bi se vratila, garderoba kog perioda ti najviše odgovara?

Glumci imaju tu sreću da se non-stop presvlače i budu neko drugi, treći ili peti, tako da privatno nemam potrebu da se vraćam u prošlost garderobom.

Godinama radiš pred kamerama i na pozorišnim daskama, koliko je upravo rad na sceni uticao na formiranje tvog stila odevanja?
Oduvek sam volela lepo da se oblačim. Ne mogu da kažem da pratim modu, modna scena i događaji koji je prate nisu nešto što okupira moje privatno vreme. Ne posećujem modne revije iako sam skoro učestvovala u jednoj. Ostvarila sam lepu saradnju sa Herbafast Fešn selekšnom i mladim kreatorom Predragom Đuknićem. Svaki mladi kreator je oblačio neku divu iz italijanskog filma, a Predrag je kao inspiraciju imao Sofiju Loren. Mene su pozvali da igram Sofiju.

Da li ti je bitno da nosiš etikete poznatog brenda?
Nisam zavisnik od šopinga. Kupujem isključivo ono što mi treba i to što kupim to i nosim. Imam omiljene marke čije stvari volim, ali mi nije najbitnije da ta odeća po svaku cenu bude brendirana. Devojkama savetujem da svrate do Čumić distrikta gde ima vrlo interesantnih kreacija sa pristupačnijim cenama nego u radnjama određenih izvikanih brendova.

Biraš li garderobu u zavisnosti od raspoloženja?
Često iako mi je najbitnije da sve bude lepo uklopljeno, od kape koju često nosim kao modni detalj, do čizama i cipela. Važno mi je da sve zajedno priča jednu priču. Ne igram se mnogo s bojama, u ormaru imam tri šarene stvari, sve ostalo je jednobojno. Najčešće nosim crnu, sivu, bež i belu.

U čemu se osećaš kao u svojoj drugoj koži?

Ne postoji jedna vrsta odevnog predmeta koji mi naročito odgovara, najsrećnija sam kada znam da je sve lepo uklopljeno. Tako me je i mama učila da kupujem stvari, evo trebalo mi je 20 godina da to i naučim. Dakle, savet je da treba kupiti određeni komad i sve to onda spojiti u priču sa ostalim komadima.

Sećaš li se najoriginalnijeg komentara koji si dobila na račun stajlinga?
Recimo, komentar mog supruga koji mi često kaže: „Kiki, izgledaš prelepo"!

Je li ti bitno da tvoj partner ima istančan ukus kada je odevanje u pitanju?

Kako da ne! Moj Peđa me podseća koliko je to važno. Ne u smislu brenda, već da čovek treba da izgleda najbolje što može u svojim godinama, u tom trenutku, u periodu života. Čak mi u poslednje vreme češće on kupuje garderobu nego ja sama sebi.

Koliko ti je, kao javnoj ličnosti, bitno da uvek budeš u sjajnoj formi?
Redovno sam vežbala do pre par godina kada sam dobila dete. Aleksandar ima nepune dve godine i trčanje za njim mi je najbolji trening u ovom trenutku. Nameravam uskoro ponovo da počnem i da vežbam, ali prosto do sada nisam uspela da pronađem dovoljno vremena za odlazak na vežbe.

Na koji način si posle porođaja povratila željenu kilažu?
Nisam se time puno opterećivala. Mislim da je skidanju suvišnih kilograma mnogo doprinelo to što sam dojila Aleksandra skoro dve godine. Dojenje iscrpljuje organizam, ali s druge strane, poboljšala sam kvalitet života u smislu ishrane, ostavila sam cigarete i potpuno promenila izbor namirnica.

 

Suzana Obradović