Broj 245
Početna > Zanimljivosti > Bela je uvek u trendu

Bojan Šupeljak, arhitekta

Bela je uvek u trendu

Radi - Trenutno radim na novom restoranu Novak u Novom Sadu, takođe jedan vrlo zanimljiv kafe-restoran u bloku 11 na Novom Beogradu, nekoliko privatnih objekata...

Najponosniji je - Teško je izdvajati projekte, uvek mislim da je baš ovaj koji trenutno radim najbolji. Naravno, uređivanje restorana Madera je prekretnica u mojoj karijeri.

Ključ uspeha - Talenat i sreća su dve stvari koje određuju uspeh svakog poslovnog čoveka, ma kojim poslom se bavio.

- Šta je trenutno aktuelno u enterijeru i opremanju prostora?
Eklektika je zauzela primat u enterijerima, minimalizam je prepustio svoje mesto savršenim miksevima nespojivih pravaca... Minimalizam u spoju art dekoa je dosta popularan, koliko god to kontradiktorno zvuči.

- Koje boje preporučujete u narednom periodu?
Bela... uvek bela, trendovi se kao i u svakoj umetnosti brzo menjaju, moda i arhitektura i dizajn su veoma srodne!

- Najčešće greške koje ljudi čine prilikom uređivanja svog prostora?
Pokušaju da urade nešto sami, naprave haos, pa onda mi treba da popravimo i ono što su oni pokvarili i onaj deo koji smo mogli sami lakše da uradimo na početku. Igranje bojama, koje može najviše upropastiti prostor, stavljanje gipsa u male prostore (veliki prostori trpe sve, mali nikako), štednja na rasveti koja je veoma bitna u enterijeru.

- Kako, po vašem mišljenju, treba da izgleda savršeno uređen prostor?

I poslovni, a i stambeni prostor, mora da ima puno svetla i da ne opterećuje osobe koje su u njemu. Koliko god to zvučalo kao prazna priča, zamislite sebe da sedite u slabo osvetljenom prostoru, okruženi tamnim zidovima i plastičnim cvećem... Već vas boli glava, zar ne?