Broj 244
Početna > Prica > Uživam u trudnoći

Marijana Zlopaša

Uživam u trudnoći

Crnogorska pop pevačica Marijana Zlopaša kaže da se raduje majčinstvu i tvrdi da je spremna za novu ulogu u životu, zahvaljujući bogatom iskustvu koje je stekla čuvajući nećake Miloša i Đorđa

Kada se početkom oktobra udala za dugogodišnjeg dečka, elektroinženjera iz Podgorice Iliju Nikitovića, s Marijaninog lica nije silazio osmeh. Od trenutka kada ga je prvi put ugledala, pevačica je pomislila da je Ilija čovek njenog života, onaj sa kojim želi decu. Danas je ovaj par u srećnom braku, s bebom na putu. Marijana nam otkriva kako joj protiču trudnički dani, kako uspeva da se ne ugoji mnogo i zašto ne želi da zna kog će pola biti beba.

Kako si znala da je Ilija čovek tvog života, onaj sa kojim želiš dete?
Od prvog trenutka kada sam ga upoznala pomislila sam baš to, ali više kao površnu i simpatičnu pomisao, bez nekog dubokog verovanja da će stvarno tako i biti. Međutim, bi upravo tako! Lepo je kad nađete nekog sa kim se perfektno ukalupite sa svim svojim pravilnostima i nepravilnostima, kada taj neko ima ključ koji otvara sve ono najlepše u vama.

Šta je sve drugačije otkada si u drugom stanju?

Ništa, meni je sve isto. S obzirom na to da nisam imala ništa od uobičajenih teških simptoma trudnoće, ovih pet meseci nisam ni osetila, osim što sam uživala i uživam u ovom divnom stanju.

Kada treba da se porodiš?

Prvog marta, tako makar kažu!

Jesi li spremna na promene koje majčinstvo donosi?

Jedva čekam!

Da li si usporila tempo od kad si trudna?
Temperament mi je takav da mi ne dozvoljava da se smirim. Osim u jednom trenutku kada sam morala malo više da mirujem i ležim, a koji je, Bogu hvala, brzo prošao, prilično sam aktivna trudnica.

Na fotografijama sa venčanja se vidi da si uživala u slavlju, je li te trudnoća na neki način sputavala da se veseliš i igraš?

Nije, nimalo. Stvarno sam uživala i osećala sam se bolje nego što sam mislila da ću biti u stanju. Kad ste na tako nestvarno lepom mestu koje ima dobru i čistu energiju, pored čoveka koji vas voli i kojeg volite, okruženi divnim, mladim i veselim ljudima i dobrom muzikom, ne možete a da ne budete veseli, zadovoljni... Jednom rečju, presrećni!

Znaš li da li nosiš dečaka ili devojčicu, šta priželjkuješ?
Želim da to ostane lepo iznenađenje, s obzirom na to da ni sama ne znam da li bih više volela dečaka ili devojčicu. Mnogo volim mušku decu jer moja sestra ima dva sina, Miloša i Đorđa, koji su mi kao deca. Čak mi sad izgleda da ni svoje rođeno dete neću voleti ništa više nego što volim njih jer sam svim svojim bićem prisutna u njihovim, odnosno oni u mom životu, od kad su rođeni pa do danas. Čuvala sam ih, nunala, uspavljivala, hranila... Danas sa velikom radošću, kad god imam vremena, čekam ih posle škole, vodim na fudbal, tenis i ostale dečje aktivnosti, idemo zajedno na skijanje, more... Obožavam ih! Međutim, čini mi se da ne bih mogla da zamislim život bez ženskog deteta, bez slatke, male, umiljate i mazne devojčice. Daće Bog pa će biti i devojčica i dečaka!

Jeste li suprug i ti razgovarali o imenima, jesi li već napravila uži izbor?
Još uvek smo neozbiljni po pitanju imena, samo se šalimo i stalno izmišljamo neka staromodna imena deda, baba, prađedova... I umiremo od smeha. Smislićemo valjda neko ime dok se beba ne rodi da ne bi stvarno bilo „il' po babu il' po dedi"!

Jesi li već odlučila na koji način i gde ćeš se poroditi?
U bolnici u kojoj sam i ja rođena, Narodni front!

Šta bi iz svog trudničkog iskustva poručila budućim mamama?
Da uživaju!

Venčanje na plaži
Marijana Zlopaša i Ilija Nikitović na večnu ljubav pred Bogom zakleli su
se u maloj Crkvi Svetog Save, u manastiru Praskvica, na brdu iznad
Svetog Stefana, a ceremoniji venčanja, pored kumova, prisustvovali su i
članovi njihovih porodica. Veliku žurku za prijatelje, mladenci su zatim
priredili na plaži u Ulcinju, gde su se upoznali i zavoleli. Pevačica
je sudbonosno „da" izgovorila u venčanici koju je kreirala njena
dugogodišnja saradnica Ivana Rabrenović, dok je za njen imidž na plaži
bila zadužena Ilijina baka, koja joj je sašila suknju. „Bio je to
najsrećniji dan u mom životu. Srećna sam što smo blagoslov za našu
ljubav dobili u crkvici Svetog Save koju sam odmalena gledala i uvek se
pitala ko li napravi crkvu na tako nedostupnom mestu i zašto", kaže
Marijana.

 

Suzana Obradović