Broj 244
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Brusu Vilisu

Pet stvari koje niste znali o Brusu Vilisu

1. Rođen je 19. marta 1955. godine u Nemačkoj kao najstarije dete bankarke Marlene i vojnika Dejvida Vilisa. Zbog stresa koji je izazvao razvod roditelja počeo je da muca, a jedino mesto gde nije imao govornu manu bila je pozornica.
2. Posle završene srednje škole počeo je da radi kao noćni čuvar u jednoj nuklearnoj fabrici, a kada je jedan njegov kolega ubijen, napustio je taj posao i postao konobar. Ubrzo odlazi u Njujork gde ide na razne audicije, ali su mu govorili da nema talenta i da nije dovoljno lep da bi bio glumac. Ipak, uloga policajca Džona Meklejna u filmu Umri muški lansirala ga je u zvezdanu orbitu.
3. Početkom devedesetih karijera mu kreće nizbrdo, ali sreća mu se ponovo smeši zahvaljujući glavnim rolama u filmovima Dvanaest majmuna i Petom elementu, a 1998. godine snima svoj najuspešniji film Armagedon. Pojavio se i u jednoj epizodi serije Prijatelji i to bez honorara jer je izgubio opkladu od Metjua Perija.
4. Venčao se s glumicom Demi Mur 1987. godine i dobio tri ćerke - Rumer, Skaut i Talulu Bel. Razveli su se posle trinaest godina braka i ostali dobri prijatelji.
5. Posle samo nekoliko meseci zabavljanja stao je na ludi kamen s manekenkom Emom Heming 2009. godine. „Ema je ostvarenje mog sna. U njoj sam pronašao mir, nadam se da se nikada nećemo rastati". Pre nekoliko dana mediji su objavili da je Ema u drugom stanju, a iako par još nije potvrdio trudnoću, blizak prijatelj Vilisa rekao je da su oboje uzbuđeni zbog bebe.