Broj 244
Početna > Lepi i zdravi > Organizuj svoj život

Pet načina motivacije

Organizuj svoj život

Izvor naše sreće je uporan rad na ispunjenju ciljeva i sigurno napredovanje u smeru ostvarenja svrhe života

U svim sferama života, ma šta radili, potrebna nam je motivacija. Prvo napišite spisak svojih slabosti, a potom saznajte kako da povratite želju da istrajete u ostvarivanju nekog vašeg sna.

1. Cilj

Postavljanje ciljeva je početna tačka a to znači osloboditi stvaralački instinkt koji te vodi na putu ostvarenja tvoje misije. Pronađi šta zaista voliš da radiš i usmeri energiju ka tome. Svrha života jeste život sa smislom. Šta želiš od života na emotivnom, materijalnom, fizičkom i duhovnom nivou. Postavljanje cilja, obavezno napisano u „Svesci snova" s jasnom vizijom ostvarenja, isto je kao imati svetionik kome težiš. Ljudski um je najveći filter na svetu i kada se koristi na odgovarajući način, on odbacuje ono što smatra nevažnim i pruža ti samo informacije koje tražiš u to vreme.

2. Stvaranje pozitivnog pritiska na samog sebe

Jedan od načina je jasno se obavezati. Jednom kada svetu objaviš svoj cilj, to te stalno pritiska da radiš na njegovom ostvarenju, jer niko ne želi da izgleda kao gubitnik.

3. Rok
Nikad ne određuj cilj a da nisi postavio rok za njegovo ostvarenje. Da bi cilj oživeo, moraš mu dati precizan rok.

4. Magično pravilo 21
Novi oblik ponašanja treba da se sprovodi u praksi 21 dan zaredom da bi prerastao u naviku. Da bi se stvorio nov nervni put u mozgu, potreban je 21 dan. Loše navike se ne mogu izbrisati ali se mogu zameniti novim.

5. Nikada nemoj da radiš nešto zato što moraš

Jedini razlog da nešto učiniš jeste da to želiš, jer znaš da je to prava stvar za tebe. Trči svoju sopstvenu trku. Strast je najmoćnija pokretačka snaga tvojih snova. Veruj sebi, organizuj život na način na koji ćeš biti srećan. Stvarni izvor sreće može da se izrazi jednom rečju: ostvarenje.