Broj 243
Početna > Intervju > Smoking za Leona

Kako postati dizajner odeće za pse - Aleksandra Aleksić

Smoking za Leona

Aleksandra Aleksić četiri godine oblači kućne ljubimce u odeću koju je sama kreirala i modne krpice s potpisom čuvenih modnih kreatora. Prvi je dizajner ove vrste u Srbiji, pa nije čudo što stajling svojih četvoronožnih mezimaca njoj poveravaju i pojedine zvezde domaće javne scene.  

Kako si uopšte počela da se baviš tim poslom?
Još kao mala volela sam da pravim haljinice i bluzice za lutkice, a kada sam dobila svoju prvu kucu, poželela sam da joj obučem prsluk ili kaputić. Kada sam završila školu koja nema veze sa mojom današnjom preokupacijom i počela da putujem po svetu, zapazila sam koliko pažnje se posvećuje kućnim ljubimcima. Živela sam 15 godina u Italiji, a poznato je svima da je upravo to zemlja modnih gurua pa se i kod mene brzo rodila ideja da se oprobam kao kreator za kuce.

Da li su vlasnici kućnih ljubimaca voljni da ih oblače u fensi krpice?

Uvek ima onih koji sa čuđenjem i nekom vrstom odbojnosti posmatraju obučene pse, ali nećete verovati koliko ima onih drugih koji obožavaju da upravo njihova kuca ponese novi model „Luj Viton” odelceta i na taj način upotpune svoj imidž. Ne vidim ništa loše u tome da svom kučencetu obučete kabanicu kada pada kiša i zaštitite ga od vetra ili da mu zimi obučete džemper koji će ga grejati.

Za koje sve prilike možeš da ponudiš odeću za pse?
Zbog malo slobodnog vremena, trenutno ne radim na novim modelima, ali već četiri godine imam veleprodaju odeće za različite prilike. Tako kod mene možete naći „Gučijevu” malu crnu haljinicu za prijeme i koktele, kao i smokinge s leptir-mašnom, košulje i kravate različitih boja i dezena. Ako sa svojim psom idete, recimo, na džoging, obucite mu sportski duks ili trenerku. Odeća je namenjena svim rasama pasa, prilagođena je i za velike i za pse manjeg rasta. Odeću čuvenih modnih kreatora možete naći i u bolje snabdevenim pet-šopovima.

 

Dragana Rodić