Broj 242
Početna > Zanimljivosti > Šest najvećih grešaka

Kakav vam je seksualni život?

Šest najvećih grešaka

Odgovornost je na oba partnera da aktivno učestvuju i uče o tome šta treba uraditi da bi imali zdrav, uzbudljiv i ispunjen seksualni život. Ovo je lista od šest grešaka koje žene prave u krevetu i saveti kako ih popraviti.

1. Očekujete od svog muškarca da razmišlja kao žena?

Ovo je uzrok mnogih frustracija, kako kod muškaraca tako i kod žena. Očekivanje da će razmišljati na isti način, ne samo da je beskorisno i gubitak vremena već i veliki uzrok nesporazuma i tenzija. Muškarci i žene različito doživljavaju seks i imaju drugačije seksualne osećaje i želje. Zato je komunikacija vrlo bitna!

2. Nemojte očekivati od partnera da vam čita misli
Partner ne može da vam pročita misli, kao što ne možete ni vi njegove. Morate rečima da izrazite svoje seksualne potrebe i želje. Mnogim ženama je ovo teško, i to je najčešće posledica konzervativnog vaspitanja koje ženama nameće pasivnu ulogu i posmatranje seksa samo kao dela procesa razmnožavanja.

3. Nepreuzimanje inicijative
Žene greše što najčešće čekaju muškarca da učini prvi korak. Mnogim muškarcima je privlačno i seksi kada žena preuzme inicijativu. Iznenadite ga tako što ćete ga dočekati u seksi donjem vešu kada stigne kući. Uz malo mašte i truda, možete naći uzbudljive načine kako da inicirate strastvene seksualne susrete.

4. Odbacivanje spontanosti
Seks ne bi trebalo da bude isplaniran događaj. Muškarci vole kad su žene spontane. Kada ga zgrabite i počnete da ga ljubite čim uđe, zagrlite ga ujutro pre nego što ustane iz kreveta uz reči da želite lepo da započnete dan... samo su neki primeri koje možete da uradite da biste oživeli seksualni život.

5. Vođenje ljubavi samo u spavaćoj sobi
Ne samo da ovo dosadi već je i ograničeno. Iskoristite kuhinjski sto, trosed, automobil, tuš, kadu ili bilo koje drugo mesto koje vam padne na pamet. Monotonija ubija seksualni život. Nemojte se bojati osveženja!

6. Kontrolisanje partnera odbijanjem seksa
Jedna od loših stvari koje osoba u vezi može da uradi jeste korišćenje seksa kao oružja. Odbijanje seksa jer ste ljuti nije dobro. Govorimo o situacijama kad sami donesete svesnu odluku da se suzdržite od seksa da biste „vratili” partneru ili ga naučili lekciju jer ste se posvađali. Seks nije oruđe za manipulaciju!

 

S. O.