Broj 241
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Salmi Hajek:

Pet stvari koje niste znali o Salmi Hajek:

1. Rođena je 2. septembra 1966. godine u Meksiku kao prvo dete Dijane Himenes Medine, operske pevačice i Samija Hajeka Domingeza. Rasla je u katoličkoj porodici, a roditelji su je prvo poslali u ženski internat, a kasnije i u srednju školu koju su vodile časne sestre. Detinjstvo pamti po tome što su joj sa dvanaest godina konstatovali disleksiju, sindrom specifičnih jezičkih poteškoća, što je veoma uticalo na njeno samopouzdanje.
2. Upisala je Fakultet za međunarodne odnose u Meksiko Sitiju, ali je ubrzo poželela da bude glumica. Debitovala je sa dvadeset tri godine u telenoveli Tereza. Potom je rešila da ode u Holivud i pokuša da uspe. To se desilo tek 1995. godine u filmu Desperado sa Antoniom Banderasom.
3. Početkom 1999. otpočela je romansu sa glumcem Edvardom Nortonom, s kojim je bila u vezi četiri godine. Sledeća njena velika ljubav bio je glumac Džoš Luk, za koga su mnogi tvrdili da je bila sa njim samo da bi prebolela Edvarda, a ta veza trajala je svega deset meseci.
4. U martu 2007. godine objavila da je u drugom stanju sa Francuzom Fransoa-Anrijem Pinoom i da se veoma raduje što će postati majka. Krajem septembra iste godine rodila je ćerku Valentinu. Salma i Fransoa venčali su se dve godine kasnije i imali su dve svadbe, jednu u Parizu, a drugu u Veneciji.
5. Manekenka Linda Evanđelista je ove godine otkrila da i ona ima dete sa Salminim suprugom. Pored saznanja da je drugoj ženi napravio dete, glumica se razbesnela kada je čula da manekenka traži 50.000 dolara mesečno za izdržavanje četvorogodišnjeg sina.