Broj 241
Početna > Putovanja > Odmor u Bengalskom zalivu

Velika tura po Mjanmaru

Odmor u Bengalskom zalivu

Za sve avanturiste Kon Tiki predlaže daleka putovanja i obilazak Singapura, grada besmrtnosti, brojnih pagoda i budističkog centra u Mjanmaru

Singapur je jedan od modernijih gradova jugoistočne Azije, mešavina moderne arhitekture, starih hramova tipične kineske atmosfere i mnogo raskošnog tropskog zelenila. Razgledanje grada, čiji naziv u prevodu znači „lavlji grad", obuhvata obilazak Trga Padan sa značajnim zdanjima građenim u engleskom kolonijalnom stilu, kineske četvrti, starog kineskog hrama, hindu hrama Šri Marijaman, brda Faber, bašte orhideja.

Dragulji Jangona
Pagode Sula, Botatong, Maha Vizaja, hram sa statuom ležećeg Bude dužine 70 metara, samo su deo turističke ponude grada. Predlaže se i odlazak do pijace Bađoke Aung Sang, koja je jedna od poznatijih u Mjanmaru, pre svega zbog 2000 radnjica koje se nalaze u njoj. Poseban je doživljaj razgledanje pagode Švedagon pred zalazak sunca. Pagoda je pravi dragulj Jangona, stara je oko 2500 godina, a građena je da bi se u njoj čuvalo osam svetih vlasi Budine kose.

Grad besmrtnosti
Put se dalje nastavlja do Amarapure, nekadašnje prestonice, čije ime znači „grad besmrtnosti", gde se razgleda most U Bein, napravljen od tikovog drveta, koji već vekovima odoleva talasima i vetrovima. Tu je i brdo Sagainga sa brojnim pagodama i manastirima i danas centar budističke vere u Mjanmaru.
 
Novogodišnja ponuda
Polazak za Novu godinu je 27. decembra, a cena osamnaestodnevnog aranžmana je 2.390 evra. U cenu putovanja je uračunat prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa četiri zvezdice, obroci prema programu putovanja, transferi, razgledanja, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja.

Kon Tiki preporučuje
Kon Tiki travel u saradnji sa avio-kompanijom Fly Dubai organizuje promotivno putovanje za Dubai. Zbog velikog interesovanja termin 10. novembar je rasprodat, naredni polazak 20. novembra, direktan let (dnevni letovi) Beograd-Dubai-Beograd, pet dana (četiri noćenja) i devet dana (osam noćenja), po ceni od 395 evra, sa uračunatim razgledanjem grada s našim stručnim vodičem.

Ž. M.