Broj 241
Početna > Lepi i zdravi > Danas nam je divan dan, divan dan

Proslava dečjeg rođendana

Danas nam je divan dan, divan dan

Što više uključite dete u planiranje rođendana. Slavljenik može mnogo da pomogne u pripremi svoje rođendanske žurke

Već od ranog detinjstva mnogi mališani jedva čekaju proslavu svog rođendana ili odlazak na neku rođendansku žurku kod drugara ili drugarice. Da bi svojim naslednicima priredili rođendan iz snova i obradovali ih poklonima, veliki broj roditelja planira organizaciju proslave nekoliko nedelja ranije. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, tu su saveti za mame i tate!

Torta i svećice već od jutra

Na divan dan svog juniora, posvetite se isključivo njemu i njegovim potrebama. Još ujutro kad otvori oči, spremite torticu na koju ćete staviti svećice i onda ih zajedno oduvati. Pošto većina mališana s nestrpljenjem čeka goste i darove, skratite mu vreme i pomozite mu da pronađe poklon koji ste mu kupili, a koji „čuči” negde u prikrajku i čeka ga. Tako će u još boljem raspoloženju dočekati svoje zvanice.
Ukoliko vaša mala princeza puni tri-četiri godine, uključite je u planiranje proslave. Kao i devojčice, tako i dečaci mogu dosta pomoći u pripremi svoje rođendanske žurke.

Pozivnice i svečana dekoracija
Osim što ćete im na taj način dati na važnosti i pokazati da cenite njihovo mišljenje, pružićete im priliku da ispolje svoju kreativnost i maštu. Zajedno smislite kako ćete ukrasiti prostoriju u kojoj će se slaviti. Aranžirajte stolove i napravite sendvičiće. Odaberite sa svojim sinčićem ili ćerkicom koja muzika će se slušati. Odvojte malo vremena da zajedno napravite pozivnice za goste.

A kad prođe slavlje...

Još pre dolaska zvanica odvojte igračke koje slavljenik želi da deli sa drugarima. Pripremite društvene igre za sve uzraste. Ako vam finansijska situacija to dozvoljava, spremite simbolične poklončiće za sve male goste. Podelite ih na dolasku ili tako što ćete organizovati lutriju. Kada vam ponestane ideja, goste uvek možete zabaviti pričanjem priče ili im zadati temu na koju će crtati. Ako uspete da animirate male goste sve vreme koje ste isplanirali za proslavu, znaćete da je žurka uspela. Posle proslave prepričavajte zabavne trenutke sa svojim naslednikom, gledajte fotografije i razgovarajte o tome šta mu se manje ili više svidelo.

 

D. Rodić