Broj 240
Početna > Intervju > Milica Jelić

Moj stil

Milica Jelić

Manekenka i bivša mis Srbije otkriva koliko vremena i novca ulaže u lepotu, tvrdi da su harizma, energija i sjaj u očima najvažniji dodatak za jednu ženu i priznaje da voli muškarce koji mogu da je nasmeju

Koji bi bio tvoj recept devojkama za izdvajanje iz gomile?
Da se ne ugledaju na javne ličnosti, da uvek budu svoje, da budu kreativne i maštovite. Najvažnije je pronaći lični pečat i mislim da u tome leži tajna dobrog stila. Naći ono što ti dobro stoji i u čemu se dobro osećaš. Ne treba pratiti trendove po svaku cenu, važno je biti svoj.

Koju grešku u oblačenju žene kod nas najčešće prave?

Vidim da sve više devojaka preferira preusku garderobu, misleći da samo u tome izgledaju atraktivno i izazovno. Mislim da devojke izgledaju lepše i privlačnije muškarcima kada ne otkrivaju baš sve. Ne dopada mi se ni kada usred bela dana vidim devojke koje izgledaju kao da su krenule u noćni izlazak.

Koliko se tvoj stil menjao s godinama?

Dosta se menjao, posebno u ovih poslednjih godinu dana. Odmalena sam volela da se sređujem, oblačila sam mamine haljine i štikle, uvek sam znala šta želim da nosim. Kako sam sazrevala, moj stil se menjao i dok sam nekada volela garderobu koja šljašti, danas biram neutralnije stvari.

Gde najviše voliš da kupuješ garderobu, s obzirom na to da često putuješ?

Najviše volim da kupujem u Parizu, to je moj omiljeni grad. Zaljubljena sam u Pariz, mislim da bih tamo mogla da živim.

Bez čega ne izlaziš iz kuće?

Bez telefona, češlja, ogledala i sjaja za usta.

Postoji li parfem po kojem si prepoznatljiva?

Moj omiljeni parfem je Dior Addict, svi koji me poznaju znaju koliko volim ovaj miris. Iako često menjam parfeme, njemu se uvek vraćam. U poslednje vreme uživam i u mirisu Bulgari Omnia.

Koliko vremena i novca ulažeš u negu lepote i tela?

Znam da postoje predrasude o nama manekenkama da ništa ne jedemo, da smo anoreksične i da se izgladnjujemo. Moram da kažem, u svoje ime, da me je ponekad i sramota šta sve jedem i kako se hranim. Ipak, zahvaljujući genetici i povremenim treninzima, mršava sam, ali nisam anoreksična. Kada sam pobedila na izboru za mis, imala sam dva-tri kilograma manje i čak mi je i Vesna preporučila da se malo ugojim jer sam bila premršava. Jedem normalno, uživam u hrani, ali imam brz metabolizam i na meni se to i ne primećuje. Zadovoljna sam svojim izgledom, ništa ne bih menjala.

Šta je ono najvažnije što si naučila o lepoti?

Znamo da je lepota prolazna i koliko god zvučalo kao fraza, mislim da je ipak unutrašnja lepota najvažnija. Kada je neko dobar čovek, kada neguje svoj duh, kada ima lepe i pozitivne misli, onda se to svakako vidi i spolja. I to je ono što je važno.

U kakvoj odeći su, po tvom mišljenju, muškarci najseksepilniji?
Fizički izgled mi nije najbitniji. Naravno da je bitan za prvi kontakt, ali kod mene nikako nije presudan. Volim visoke momke, ali ne treba mi neko ko je lep a sa kim nemam teme za razgovor. Volim kad je muškarac obrazovan i duhovit, kad može svakodnevno da mi izmami osmeh i da me čini srećnom. Volim kad je neko ambiciozan i ima ciljeve u životu. Odelo ipak ne čini čoveka.

Utičeš li na stil svog partnera?
Volim da posavetujem, ali samo ako me neko pita za mišljenje. Nikada nisam volela da usklađujem odevne kombinacije s partnerom za neke izlaske, ne volim tu vrstu uniformisanosti. Imala sam dugu vezu, ali od izbora za mis sam slobodna, pa sad nemam koga da savetujem oko garderobe.

Šta je najvažniji dodatak za jednu ženu?

Energija, harizma, osmeh i sjaj u očima.

U mom ormanu
Volim da kupujem, uživam u tom omiljenom ženskom hobiju. Moja najveća
strast su torbe i obuća, dok se najprijatnije osećam kada nosim dobar
džins, ravnu obuću i neku majičicu. Kako u mom ormanu najviše ima
haljina, u njima se osećam i najzavodljivije.

 

 

Milica Prelević