Broj 240
Početna > Zanimljivosti > Kako se neguje Dragana Katić

Kako se neguje Dragana Katić

Koje korake i kada treba preduzeti da bi se usporilo starenje kože?
Od dvadesete godine redovno posećujem kozmetičara radi čišćenja lica, a sa 22 godine sam počela da koristim blage antiejdž preparate.

Koliko često posećujete kozmetičara, kao i manikira?
Na pedikir i manikir odlazim jedanput nedeljno i to na skraćivanje noktiju, lakiranje, sređivanje zanoktica... Kod kozmetičara nekada ne odem po nekoliko meseci, a nekada dva-tri puta u mesec dana. U proseku jednom mesečno.

U koje kozmetičke preparate imate najviše poverenja?
Godinama za negu lica i tela koristim Božen kozmetiku, antiejdž liniju i kapsule vitamina E. Posle 35. godine nije dovoljna samo spoljašnja nega, potrebno je u organizam unositi vitamine koji usporavaju starenje kože. Takođe, redovno umivam lice i dekolte mineralnom vodom.

Koliko se vaša privatna šminka razlikuje od scenske?

Dijametralno je suprotna. Privatno za dan nanosim vrlo malo tena, rumenila i karmin. Scenska šminka podrazumeva potpuni tretman, feniranje, veštačke trepavice, puno šminke.

Šta se u vašem neseseru uvek nalazi od šminke?
Nosim sve: maskaru, karmine, korektor, makazice, pincetu...

Na koji način održavate vitku liniju, jeste li pristalica dijeta?
Poslednjih godina me život malo drma, a s obzirom na to da na sve reagujem emotivno, to se odmah odrazi i na moju kilažu. Kada imam problema i kada se suočavam sa određenim izazovima, ne mogu da se gojim. Druga stvar je da polako ulazim u klimaks, dolazi do hormonske neravnoteže pa mi kilaža varira. Zato sam rešila da sredinom oktobra počnem da se bavim jogom.

Postoji li nešto što biste promenili u svom izgledu?
Ono što sam htela da promenim i promenila sam! Što se tiče lica, ne želim nijednu korekciju da uradim, mislim da mi je sve proporcionalno. Kada su mi se kapci opustili, operisala sam ih, nedavno sam i zube promenila i time koliko-toliko ulepšala facu. Razmišljam eventualno da podignem grudi, ali ne da stavljam silikone. Što se lica tiče, konsultovaću se s lekarom da vidim da li postoji neki laser kojim bih mogla da ulepšam lice, ali da ne bude mnogo agresivno.

Koji bi bio vaš savet mladim devojkama koje počinju da se neguju?

Samo redovna nega, to je najvažnije! Odlazak kod kozmetičara radi profesionalnog čišćenja nije skup tretman da jedna devojka ne bi mogla sebi da ga priušti.

 

Pripremila Suzana Obradović