Broj 240
Početna > Zanimljivosti > Jesenja šminka

Šik i zavodljivi

Jesenja šminka

I ove sezone šminkeri su do najsitnijih detalja osmislili nove načine šminkanja, a proizvođači osmislili nove formule kozmetičkih preparata za svačiji ukus

Puder
Ove jeseni pojavile su se posebne, sedefaste senke koje služe kao podloga za tečni puder. Njihove nove formule prilagođene su i najosetljivijoj koži jer su obogaćene aktivnim hidratantnim materijama pa koža ostaje meka i glatka. One treba da budu za nijansu-dve svetlije od boje vaše kože, bela je namenjena damama sa svetlim, a bledožuta onima sa nešto tamnijim tenom. Uvek se nanose vrhovima prstiju ispod tečnog pudera, na najistaknutije delove lica - čelo, jagodice, nos.

Rumenilo
Među novim proizvodima koje šminkeri predlažu za sezonu jesen-zima 2011, počasno mesto zauzima rumenilo za obraze s primesama narandžaste boje. U trendu su nijanse breskve, kajsije ili karamel bombona. Pre nego što rumenilo nanesete na obraze, četkicom ovlaš pređite preko pudera u prahu. Na taj način ćete ublažiti boju rumenila i postići bolji, prirodniji efekat.

Maskara
Vaše trepavice ove jeseni treba da podsećaju na duge trepavice čuvene britanske manekenke Tvigi s početka 60-ih godina prošlog veka. Da biste to postigli, ne morate da posežete za veštačkim trepavicama. Najnovije generacije maskara do te mere su usavršene da je dovoljan jedan potez četkicom da se sve, pa i one najkraće trepavice odvoje jedna od druge i maksimalno produže.

Ajlajner
Bilo da su opremljeni izuzetno tankom četkicom ili sunđerastim vrhom, najnoviji ajlajneri poznatih svetskih proizvođača tako su osmišljeni da maksimalno olakšavaju posao čak i najnespretnijim damama. Linija duž donjeg kapka treba da je nešto deblja kako bi se što više istakla boja očiju, a liniju uz ivicu gornjeg kapka slobodno što više produžite.

Senke
Onima koje vole „smoki ajz" efekat, šminkeri ove sezone poručuju korišćenje više boja. Naime, pored obaveznih senki u različitim nijansama braon boje, sada su u igri i sve nijanse ljubičaste, koja naročito dobro stoji zelenookim damama, ali i plave i zelene, koje pogled plavih, odnosno zelenih očiju čine još prodornijim.

Obrve
Ukoliko želite da postignete izgled negovane i elegantne dame, ne zaboravite na obrve. One uvek moraju da budu uredne i savršenog oblika. Obavezno ih iščetkajte tankom četkicom kako biste uklonili eventualne ostatke senke ili pudera. Potom im, ako je to potrebno, popravite oblik posebnom olovkom za obrve, nežnim iscrtavanjem tankih, kratkih linija u pravcu rasta dlačica.