Broj 24
Početna > Zanimljivosti > HALJINE I HALJINICE

Lepršavo i šareno

HALJINE I HALJINICE

Na preplanuloj koži svaka krpica izgleda primamljivo i seksi. Međutim, ako postoji dobitna kombinacija u vrelim danima, onda je to svakako - haljina!

Ne postoji bolja odeća za tople dane (i noći!) u kojoj se možemo osećati tako slobodno, ležerno, ali i zavodljivo. Letnje haljine su pre svega seksi. Svaka devojka se u njima oseća privlačno i koketno, a važno je samo odabrati prikladan kroj za svoju građu i uputiti se u osvajanje.
 
  Ovog leta u trendu su lepršave haljinice u svim bojama. Materijali su lagani i gotovo prozirni, a nezaobilazan detalj je duboki dekolte. On izgleda fantastično kada je obrubljen lepršavim volanom ili ukrašen kopčom, brošem ili cvetom na sredini. Ukoliko više volite da pokažete leđa, odaberite haljinu koja je otvorena sa zadnje strane i pri tom ne zaboravite da hodate graciozno, držeći se uspravno.
 
  Što se dužine haljine tiče, ona zavisi samo od toga koliko želite da otkrijete svoje noge. Ali, nemojte da mislite da je kraća haljina obavezno više seksi od one duge. Mnogi kažu da je upravo suprotno. Neretko žena muškom oku izgleda privlačnije kad više sakriva nego pokazuje, pogotovo ako se radi o odevnom predmetu koji je izrađen od mekog materijala, kao što je, na primer, svila.
 
  Letnje haljine su najčešće pastelnih boja: bež, svetloplava, svetložuta, svetlozelena, roze... Čipkasti rubovi, vrpce, široki kaiševi detalji su koji upotpunjuju haljinicu kako bi delovala maštovitije i originalnije.
 
  Za šetnju gradom idealna je haljinica srednje dužine. Ravne sandale ili one sa malom petom upravo će svojom jednostavnošću upotpuniti ceo izgled.
 
  Ako idete na zabavu i nameravate da plešete do jutra, obucite kraću haljinu. Cvetni dezen je savršen za dugu vruću letnju noć, uz puno nakita i raspuštenu kosu.
 
Autor: Suzana Stanarević