Broj 239
Početna > Zanimljivosti > Kako se neguje Marija Veljković

Kako se neguje Marija Veljković

Postoji li recept za lepotu?
Naravno da postoji, ali nije preparat, ni šminka. To je pozitivno razmišljanje, zaljubljenost, sve lepo što dolazi iznutra.

U koje kozmetičke preparate imaš poverenje i bez kojeg apsolutno ne možeš?
Ne postoji ni jedan preparat koji koristim godinama i bez kojeg ne mogu. Volim stalno nešto da menjam. U poslednje vreme sam počela da koristim potpuno prirodnu kremu na bazi polena i apsolutno je savršena.

Imaš li ponekad većih problema sa kožom lica zbog televizijske šminke i kako to rešavaš?
Pre nego što sam počela da se bavim ovim poslom, koža mi je bila u savršenom stanju. Ne mogu da se požalim, ni sada nemam većih problema. Moj jedini problem su proširene pore na pojedinim delovima lica za koje koristim posebnu kremu.

Šminkaš li se privatno, koje tonove najviše voliš?
Obožavam da se šminkam! Po preporuci dermatologa koristim samo puder u prahu, ali zato volim senke svih boja. Takođe, i olovke za oči i ajlajnere. Leti volim zelenu, plavu, roze, dok zimi koristim malo smirenije boje. Kada je reč o privatnom šminkanju, žene treba da nađu pravu meru. Treba biti lep, a ne preterivati sa šminkom. Veštačke trepavice sam do sada nosila samo za potrebe slikanja, nikada privatno, i potpuno mi je neverovatno kada na ulici vidim devojke po danu kako nose iste.

Kojim preparatima i na koji način neguješ kosu?
Negu sam prepustila svom frizeru, kome apsolutno verujem. Ljudi me stalno pitaju koju nijansu farbe koristim, ja čak ni to ne znam. Redovno idem na tretmane elumenom i to bih svakom preporučila, pogotovu osobama koje imaju slabiju kosu kao ja.

Da li bi nešto promenila kod sebe i zašto?
Svaka žena bi nešto kod sebe promenila, pa ni ja nisam izuzetak! Zvuči suludo, ali ja bih koje kilo manje. Volim kada sam mršava.

Koristiš li maske i pilinge za lice i telo?
Naravno! Obožavam da negujem svoje telo, naročito zato što postoje maske i pilinzi koje mirišu na čokoladu, vanilu, karamel...

Koje su ti najdraže boje lakova za nokte?
To opet zavisi od doba godine. Frenč mi je omiljen uvek. Ali kada dođe leto, volim i malo jače i veselije boje. Svetlo crvena, pink…

Na koji način održavaš vitku liniju, posećuješ li velnes centre?
Jedem sve što mi prija i strašna mi je sama pomisao da se nečega odreknem jer veoma uživam u hrani! Ali, takođe uživam i u fizičkim aktivnostima. Pravila sam letnju pauzu, ali sada počinjem opet sa pilatesom i aerobikom. Inače, mnogo volim i da šetam, a šetnja je najbolja za kondiciju i zdravlje.

 

Suzana Obradović