Broj 238
Početna > Zanimljivosti > Šta ne treba da mu kažete

Muško-ženska priča

Šta ne treba da mu kažete

Evo liste stvari koje mogu da izlude vašeg partnera. Zato budite mudre...

To izgleda slatko
Muškarci baš nisu ljubitelji komplimenta u obliku reči „slatko". Jednostavno ne vole da čuju tu reč, a kamoli da budu slatki. Ukoliko prokomentarišete da izgleda slatko u novom odelu u kojem je on mislio da izgleda vrlo muževno, verovatno ga više neće obući. Muškarci moraju biti zaštitnici, oslonac, a biti sladak jednostavno ne odgovara njihovu imidžu zaštitnika.

To je samo igra

E, sada ste baš pogrešili. Sport je muškarcima više od igre. Toliko im je važan da od rezultata važne utakmice zavisi njihovo raspoloženje. Možda to ženama izgleda nezrelo, ali to je jednostavno tako. Budite srećni ako imaju strast za nečim. Zamislite kako biste se vi osećali kada bi on izvređao vašu omiljenu seriju.

Nije mi ništa
Nemojte da im govorite da vam nije ništa kada vam iz očiju seva i svojim držanjem im jasno dajete do znanja da ništa nije kako treba. Muškarci ne mogu da čitaju misli, zato nemojte da igrate igrice i da čekate da on odgonetne šta vama smeta. Nemojte da čekate da pogode šta je pošlo naopako jer biste mogli da se iznenadite koliko vas loše razumeju.

Zvučim kao moja mama
Ovu rečenici izbacite iz svog rečnika i nikada svom dragom nemojte reći da zvučite kao vaša mama. Muškarci bi voleli da veruju da priče „kakva majka, takva ćerka" nisu istinite. Nije da oni ne vole vašu mamu, nego jednostavno ne vole pomisao da će njihova žena jednog dana biti takva.

Samo želim da budemo prijatelji
Nemojte da glumite i recite mu da jednostavno ne želite da vas više zove. Ovu ofucanu frazu muškarci su već odavno shvatili. Ako nema šanse kod vas, recite mu odmah jasno i ne ostavljajte mu lažnu nadu da bi jednog dana ipak moglo nešto da se desi.

Moramo da razgovaramo
Recite mu ovu rečenicu i sasvim sigurno ćete u njemu istog trenutka aktivirati sistem odbrane. Muškarcima je teško da direktno i otvoreno pričaju o problemima i verovatno će se nervozno vrpoljiti ili čak otići iz stana. Svom dragom morate da priđete suptilnije i da ga indirektno navedete da popričate o problemu koji vas muči. Morate da budete lukavi, inače ćete iz njega teško izvući reči.

Veličina nije bitna
Kažete li mu ovo, višestruko ćete ga uvrediti. Prvo, lepo ste mu u lice rekli da „njegov" baš i nije nešto, a samim tim, čim to spominjete, znači da vam je veličina bitna. Bolje ćutite i nemojte ništa da komentarišete.

 

Suzana Obradović